Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Neretnieks uzvar Grand Prix posmā Ungārijā, Penelei otrā vieta Lietuvā

Latvijas izlases konkūrists Kristaps Neretnieks svētdien triumfēja Grand Prix sacensībās Ungārijā, bet Laura Penele izcīnīja otro vietu Pasaules kausa izcīņas Grand Prix sacensībās konkūrā Lietuvā, aģentūru LETA informēja Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Neretnieks startēja ar ērzeli Palladium KJV un palika nepārspēts CSI3-W Budapeštas "Grand Prix" ar 155 centimetrus augstiem šķēršļiem. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica pieci jātnieki un Neretnieks kā pirmais pamatmaršrutā uzrādīja nekļūdīgu rezultātu un kvalificējās pārlekšanai. Pārlekšanā Latvijas sportists vēlreiz startēja nekļūdīgi un ātri, tā uzstādot sarežģītu uzdevumu nākamajiem pārlekšanas dalībniekiem. Budapeštas "Grand Prix" bija kvalifikācijas maršruts gan Eiropas čempionātam, kas šogad norisināsies Milānā, gan Parīzes olimpiskajām spēlēm nākamajā gadā.

"Pārlekšanā mums nedaudz paveicās, bet viss sanāca un uzvarējām trīs zvaigžņu "Grand Prix" maršrutu. Tā ir Palladium KJV pirmā uzvara 3* līmenī, viņa kontā gan ir arī 5* "Grand Prix uzvara"," pēc panākuma sacīja Neretnieks. "Mūsu garā Dienvideiropas tūre ir noslēgusies ar uzvaru, ir nākamie 80 punkti olimpiskajai kvalifikācijai, kas arī ir ļoti patīkami. Palladium tagad divas nedēļas atpūtīsies, jūnijā startēsim Polijā - 4* Poznaņā un 5* Sopotā, kur cīnīsimies par uzvarām un augstām vietām, lai turpinātu krāt olimpiskās kvalifikācijas punktus."

Otrajā vietā ierindojās Ungārijas sportists Čekus Zoltans ar zirgu Ricola (0 soda punktu/52,86 sekundes), bet trešajā vietā palika austrietis Kristofs Obernauers ar Klentons Renegade (4 soda punkti/43,86 sekundes).

Tikmēr divu zvaigžņu "Grand Prix" maršrutā Lietuvā ar 150 centimetru augstiem šķēršļiem kopā piedalījās 21 duets. Penele (ar KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M.) pārlekšanas maršrutu veica ar labāko laiku - 40,90 sekundes, tomēr nogāza vienu šķērsli, par ko tika pie četriem soda punktiem un ierindojās otrajā vietā aiz poļa Antonija Strazlovska ar zirgu Clapton (0 soda punktu/41,34 sekundes). Trešo vietu izcīnīja Rumānijas sportists Andrea Herks ar Epsilon De Roulard (4 soda punkti/41,01 sekunde).

Pārlekšanai kvalificējās pieci pāri, no kuriem arī otrs Latvijas pārstāvis Aleksandrs Šakurovs, startējot ar KWPN šķirnes zirgu Fillmore DB. Šakurovs ar četriem soda punktiem saīsinātajā distancē (45,17 sekundes) "Grand Prix" ieņēma ceturto vietu. Tikmēr devītajā pozīcijā šajā posmā ierindojās vēl viena Latvijas pārstāve Anna Arhipova.

"Prieks, ka sanāca izlekt tīri un tikt pārlekšanā. Prieks, ka arī Aleksandrs Šakurovs tika pārlekšanā, viņš leca pirms manis, abi bijām ļoti priecīgi. Pats maršruts bija pieklājīgs, kā jau pasaules kausa posms, katrā ziņā bija ko darīt un strādāt. Dundas ļoti centās, lidoja pāri šķēršļiem gan pamatmaršrutā, gan pārlekšanā. Pārlekšana varbūt nesanāca tā kā es gribēju, bet vajadzēja riskēt - ja es būtu gājusi lēnām un tīri, tad man arī būtu otrā vieta, tagad es gāju uz risku .. nu nogāzu pēdējo, bet tāpat otrā vieta," pastāstīja Penele. "Pārlekšanā bija tikai viena nulle, polis tieši pirms manis izleca tīri, tad es gāju iekšā un sapratu, ka atkal jāiet ātri, jācenšas lekt tīri, bet pagrieziens uz pēdējo šķērsli ļoti riskants, daudzi nogāza tieši pēdējo šķērsli pārlekšanā."

"Ļoti laimīgs, ka esmu jau ceļā uz mājām un ļoti laimīgs, ka izdevās izlekt tīri "Grand Prix" pamatmaršrutu," pēc sacensībām teica Šakurovs. "Šis maršruts nebija sarežģīts manam zirgam, ja salīdzina ar tiem maršrutiem, ko ziemā lecām Eiropā, bet tas bija arī papildus spiediens izlekt tīri. Mums izdevās pamatmaršrutu izlekt bez kļūdām, par ko esmu ļoti laimīgs."

Sacensību pirmajā dienā spraigā cīņā Latvijai divas uzvaras izrāva Terēze Oliņa un Nellija Anna Kārkliņa. Abas sportistes startēja attiecīgi CSI1 "Elite Tour" 110 centimetru un 120 centimetru distancēs. Savukārt piektdienas 120 centimetru maršrutā vēl vienu uzvaru izcīnīja Odrija Roberta Brālēna, bet sešus un septiņus gadus jauno zirgu konkurencē nepārspēts palika duets Aigars Bregže ar Zangershaides šķirnes zirgu Nick Nack Z.

Šogad Latvija pirmo reizi jāšanas sporta vēsturē piedalīsies starptautiskajās komandu sacensībās. Komandu pārstāvēs Laura Penele, Aleksandrs Šakurovs, Kristaps Neretnieks un Santa Šteinberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi