Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neturpinās sadarbību ar handbola izlases galveno treneri Uščinu

Latvijas Handbola federācija (LHF) pēc līguma termiņa beigām nolēmusi neturpināt sadarbību ar Latvijas nacionālas izlases galveno treneri Armandu Uščinu, informē LHF.

Uščins pie Latvijas nacionālas izlases stūres stājās 2017.gada maijā. Tieši viņa vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā, kvalifikācijas sacensībās pārspējot arī vienu no vadošajām Eiropas handbola izlasēm Slovēniju. Eiropas čempionātā janvārī Latvija grupā piekāpās nākamajai čempionei Spānijai (22:33), Nīderlandei (24:32) un Vācijai (27:28). 

"Gribam pateikt lielu paldies Armandam Uščinam par padarīto darbu šo vairāk nekā divu ar pusi gadu laikā. Skaidrs, ka īpaši gan LHF, gan visa handbola sabiedrība novērtē to, ka Uščina vadībā Latvijas nacionālā izlase pirmo reizi vēsturē iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā," LHF citē Latvijas nacionālās izlases direktors Renāra Līča teikto.

Līcis atklāj, ka federācija grib spert nākamo soli izlases attīstībā un uzsākusi jauna galvenā trenera meklējumus. "Mūsu prioritāte ir ārzemju speciālista atrašana, kurš varētu sniegt pievienoto vērtību visa Latvijas handbola attīstībai. Savukārt Armandam vēlam veiksmi un panākumus turpmākajā trenera karjerā. Ceram, ka Armands arī turpmāk būs uzticīgs Latvijas handbolam," situāciju komentē Līcis.  

Spēlētāja karjeras laikā Uščins spēlējis Latvijā un Vācijā, daudzus gadus pārstāvējis arī nacionālo izlasi. Uščins ir viens no trim handbolistiem (vēl arī Margots Valkovskis un Dmitrijs Bražņikovs), kas valstsvienībā aizvadījis vairāk par simts spēlēm - 128. Pēdējo spēli Latvijas izlasē Uščins aizvadīja 2013.gada 15.jūnijā pret Horvātiju.

Zīmīgi, ka arī divi iepriekšējie Uščina priekšgājēji - Uģis Vikštrems un Valdis Labanovskis - no amata tika atbrīvoti tikpat negaidīti.

 

Top komentāri

nav paveicies
n
Rokasbumbistiem nav paveicies ar federācija spriekšstāvjiem. Atbrīvo treneri, kurš paveicis izcilu darbu un tagad varētu iet tālāk uz augstākiem sasniegumiem kopā ar izlasi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi