Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nostiprina starptautiskās prasības antidopinga jomā

Valdība otrdien lēma Latvijas normatīvajos aktos nostiprināt starptautiskās prasības antidopinga jomā, informē Veselības ministrija.

Pilnveidojot antidopinga regulējumu, kopš pagājušā gada jūlija ir izveidots un darbojas Latvijas Antidopinga birojs, kas ļauj nodrošināt lielāku antidopinga organizācijas autonomiju. Viens no biroja uzdevumiem bija ieviest nacionālos antidopinga noteikumus un pārņemt Pasaules Antidopinga kodeksu. Lai gan birojs jau šobrīd strādā vadoties pēc Pasaules Antidopinga kodeksā un citos starptautiskos dokumentos norādītajām prasībām, un attiecīgi oficiāla pievienošanās starptautiskam dokumentam būtiski nemainīs līdzšinējo praksi, šodien prasības nostiprinātas arī nacionāla mēroga normatīvajā bāzē.

Pasaules antidopinga kodeksa mērķis ir aizsargāt sportistu pamattiesības piedalīties sportā, kurā netiek lietots dopings, tādējādi veicinot sportistu veselību, godīgumu un vienlīdzību pasaulē. Valstīm, kuras ir pievienojušas kodeksam ir saistošas tajā noteiktās prasības. Vienlaikus kodeksa prasības attiecas arī uz antidopinga organizācijām, sportistiem un sporta darbiniekiem.

Savukārt nacionālajos antidopinga noteikumos turpmāk būs noteikti antidopinga noteikumu pārkāpumi, reglamentēta to pierādīšanas kārtība un termiņi, rezultātu anulēšana un sankcijas, kā arī noteikta kārtība un termiņi, kādos sportists var iesniegt pieteikumu Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijai.

Vienlaikus noteikumu projekts nosaka kārtību un termiņus, kādos Latvijas Antidopinga birojs vēršas Disciplinārajā antidopinga komisijā, kā arī kārtību un termiņus, kādos Disciplinārā antidopinga komisija izskata iespējamos antidopinga noteikumu pārkāpumus un pieņem par tiem lēmumus. Tāpat noteikumi nosaka kārtību, kādā iesniedz un izskata pārsūdzības par antidopinga jomā iesaistīto institūciju pieņemtajiem lēmumiem.

Noteikumi stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi