Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Oficiālā svēršanās: Brieža un Huka svars ir identisks

Latviešu boksera Maira Brieža un viņa pretinieka cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā Marko Huka svars ir vienāds - 90,5 kilogrami -, noskaidrojās oficiālajā svēršanās procedūrā.

WBC pirmā smagā svara kategorija ir bokseriem līdz 90,7 kilogramiem.

Pēc svēršanās procedūras abi bokseri apmēram pusminūti saskatījās un pozēja fotogrāfiem, bet process aizritēja mierīgi un bez starpgadījumiem.

Briedis un Huks sestdien Dortmundē cīnīsies par WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, kā arī mazāk prestižo Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas pašlaik pieder Vācijas sportistam.

Par WBC čempionu pagājušā gada maijā kļuva Tonijs Beljū, bet oktobrī viņš savu titulu aizstāvēja. Jau tobrīd par viņa obligāto pretendentu uz titulu bija kļuvis Briedis, taču brits pirmo jostas aizstāvēšanas cīņu labāk izvēlējās aizvadīt pret Bendžaminu Floresu, kuru izdevās pieveikt.

Pēc šīs uzvaras Beljū vilcinājās sarunāt cīņu ar Briedi, turklāt pēcāk izvēlējās aizvadīt ienesīgāku cīņu smagsvaros pret tautieti Deividu Heju, kuru arī izdevās uzveikt. Tas viņam pavēris jaunas karjeras iespējas smagsvaros, tāpēc brita nākotne pašlaik ir neskaidra.

Līdz ar to Beljū tuvākajā laikā, visticamākais, nevarēs aizstāvēt WBC čempiona titulu pirmā smagā svara kategorijā, tāpēc organizācija viņam lēmusi piešķirt goda čempiona titulu. Tas viņam ļaus tikt pie iespējas cīnīties par galveno titulu jebkurā laikā, kad bokseris to vēlēsies.

Patlaban 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Tikmēr viņa vienaudzis Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts.

Huks jeb Muamers Hukičs dzimis Serbijā, bet astoņu gadu vecumā viņa ģimene pārcēlās uz Vāciju, tiekot pie šīs valsts pilsonības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi