Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ogres novads piešķirs 1000 eiro naudas balvu paralimpietim Apinim

Ogres novada pašvaldības domes sēdē pieņemts lēmums par 1000 eiro naudas balvas piešķiršanu Aigaram Apinim par izcīnīto bronzas medaļu diska mešanā Vasaras paraolimpiskajās spēlēs Tokijā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ogres novada Birzgales pagasta iedzīvotājam Apinim ir izcili sasniegumi jau kopš pirmās dalības Paraolimpiskajās spēlēs 2000.gadā, ik reizi izcīnot godalgotas vietas.

Ar ierosinājumu piešķirt Apinim naudas balvu pašvaldībā vērsās Ķeguma pilsētas pārvaldes Sporta pasākumu organizators Edgars Siliņš, šo ierosinājumu atbalstīja arī Ogres novada Sporta attīstības konsultatīvā komisija.

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (NA) aicināja atbalstīt sagatavoto lēmumu, uzsverot, ka Apiņa izcilie sasniegumi ir iedvesmojošs piemērs tam, ka, neskatoties uz dzīves grūtībām un pārbaudījumiem, var sasniegt augstus rezultātus sportā.

Viņš atgādināja, ka par izciliem komandas sasniegumiem Tokijas olimpiskajās spēlēs, izcīnot zelta medaļu, esot Latvijas 3x3 basketbola izlases treneru kolektīvā, Ogres novada dome pieņēma lēmumu piešķirt naudas balvas fizioterapeitam Oskaram Urbanovičam un fiziskās sagatavotības trenerim Dāvim Feikneram, un, viņaprāt, Apinis ir pelnījis tieši tādu pašu atbalstu.

Domes deputāti vienbalsīgi nolēma piešķirt Apinim naudas balvu 1000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas par izciliem sasniegumiem Tokijā.

LETA jau vēstīja, ka prēmiju Apinim piešķīra arī Rīgas dome, naudas balvā izmaksājot 10 000 eiro. Tāpat prēmija piešķirta viņa trenerim Aldim Šūpolniekam un masierei Guntai Ozoliņai - katram pa 2500 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi