Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Olimpisko finālu no Latvijas šķēpmetējām sasniedz vienīgi Palameika

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika pirmdien Londonas olimpiskajās spēlēs uzrādīja 10.labāko rezultātu priekšsacīkstēs (60,62 metri), tādējādi kvalificējoties ceturtdien paredzētajam finālam. Līna Mūze palika uzreiz aiz finālistu divpadsmitnieka (59,91 - vietu finālā būtu nodrošinājis 21 cm tālāks metiens), bet Sinta Ozoliņa-Kovala ierindojās 20.vietā - 58,86 metri.

Pirmajā A grupas metienu sērijā Madara šķēpu raidīja 60.62 metrus tālus, savukārt Līnai pavisam pieticīgi 51,15. Otrais mēģinājums Palameikā 12 centimetrus tuvāks (60,50), toties rezultātu krietni uzlabo Mūze – 59,48 un tobrīd pakāpjas uz 6.vietu kvalifikācijas A grupā.

Trešajā mēģinājumā Palameika savu rezultātu neuzlaboja un ieņēma 5.vietu A grupā, bet Mūzes mestais šķēps lidoja tikai 13 centimetrus tuvāk par viņas personīgo rekordu – 59,91. Tas ļāva ieņemt 7.vietu šajā grupā. 

B grupā Ozoliņai-Kovalai pirmais mēģinājums neveiksmīgs - šķēps tik tikko trāpa sektorā un metiens netiek ieskaitīts. Tikmēr citas šķēpmetējas kopējā sarakstā uz leju pabīda Palameiku un Mūzi - pēc pirmās metienu sērijas Madara 9.vietā, bet Līna divpadsmitā. Tas nozīmē, ka visas trīs latvietes finālā neredzēsim pavisam noteikti. Otrais mēģinājums Sintai izdodas, tomēr ar rezultātu 58,86 finālam nepietiek. Tikmēr abas pārējās latvietes pirms konkurentu pēdējiem metieniem saglabā cerības uz vietām finālā.

Pēdējā mēģinājumā kvalifikācijas normu izpilda vāciete Katarīna Molitore (62,05), izstumjot no finālistu vidus latvieti Mūzi, bet Palameiku nobīdot uz 10.vietu. Pēdējās cerības metiens Ozoliņai-Kovalai, taču tas lido tikai nedaudz tālāk par 50 metru atzīmi. Vienīgā Latvijas pārstāve šķēpmešanas finālā sievietēm būs valsts rekordiste Madara Palameika. Fināls notiks ceturtdien plkst.23 pēc Latvijas laika.

Kvalifikācijas normu (62 metri) priekšacīkstēs pa spēkam izpildīt bija deviņām sportistēm, bet vistālāk lidoja Pekinas olimpiskās čempiones Barboras Špotakovas (Čehija) mestais šķēps - 66,19, turklāt ar pirmo metienu.

Pirms četriem gadiem Pekinā Ozoliņa-Kovala finālā ieņēma 11.vietu, bet abām pārējām šķēpmetējām šī ir olimpiskā debija. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi