Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Orientieriste Grosberga pēc starta PČ sprintā: Biju spējīga uz ko vairāk

Latvijas orientieristei Sandrai Grosbergai par 17. vietu Latvijā notiekošā pasaules čempionāta sprinta distancē ir neliela rūgtuma sajūta, jo viņa apzinājās, ka ir spējīga uz ko vairāk, sarunā ar žurnālistiem atzina sportiste. Grosberga sestdien Vecrīgā izcīnīja 17. vietu pasaules čempionāta sprinta distancē, kas Latvijā notiekošajās meistarsacīkstēs bija pirmās sacensībās.

Par sacensību uzvarētāju kļuva dāniete Maja Alma, kura pasaules čempionātā sprintā uzvarēja ceturto reizi. Viņa nepilnus četrus kilometrus garo trasi Vecrīgas ielās veica 13 minūtēs un 43,2 sekundēs. Tikmēr Grosberga uzvarētājai zaudēja minūti un 34 sekundes, kas viņai deva 17. vietu starp 45 finālistēm.

"Mans mērķis sezonas sākumā bija uzlabot visus savus labākos rezultātus pasaules čempionātos, kur sprintā bija 20. vieta. Esmu priecīga par to, bet tajā pat laikā ir rūgtums, jo biju spējīga uz kaut ko vairāk," stāstīja Grosberga.

Grosberga sestdienas rītā Kronvalda parkā notikušajās kvalifikācijas sacensībās kā vienīgā no trim Latvijas pārstāvēm iekļuva finālā, savā grupā ieņemot ceturto vietu.

"No rīta kvalifikācijā jutos ļoti labi. Finālā pirms starta, nākot arēnā, bija neliels uztraukums un smagas kājas. Tad apjautu, ka būs ļoti jācīnās par katru vietu," atzīmēja Grosberga.

Lai gan Vecrīgā sestdien ir ļoti daudz cilvēku, tie neesot traucējuši startam.

"Ar gājējiem nebija tik traki, biju gaidījusi, ka būs vairāk cilvēku. Mežā, protams, mēs esam vieni paši, tur cilvēki mūs netraucē, viņi ir tikai sacensību arēnās. Meža distancēs ir vieglāk. Bija grūti skriet pa bruģi, bet paveicās, ka nebija jāskrien lietū, kā tas ir puišiem. Līkumos nebija īpaši jādomā, kā izskrienu. Startēju ar apaviem, kas der visiem laika apstākļiem. Mums nemaz nav lietus apavi," skaidroja Grosberga.

Cēsniece atklāja, ka distances sākumā nedaudz apjukusi.

"Skatītāji teica, lai saņemos. Ielasījos kartē, bet beigās pieļāvu kādas dažas variantu kļūdas. Domāju, ka kādu pusminūti distancē zaudēju. Ceru, ka pirmais smagums ir novēlies un turpmāk būs vieglāk," teica Grosberga.

"Kvalifikācijā bija daudz vieglāk un ātrāk. Nebiju vienīgā, kas tur izskrējās par daudz, tagad nepietika spēka finālam. Rītdien ir jauna diena, par šodienu jāaizmirst," uzsvēra Grosberga, kurai svētdien gaidāms starts sprinta stafetē.

Viņa jau iepriekš bija startējusi Vecrīgā, tāpēc skriešana pa Latvijas galvaspilsētas ielām viņai nebija nekas jauns.

"Šis varbūt bija nedaudz sarežģītāks sprints nekā pērn, bet pirms diviem gadiem Zviedrijā bija daudz grūtāk, jo bija citādāka māju un ielu konfigurācija. Lai gan Vecrīga ir unikāla vieta, tā tāpat bija nedaudz zināma," atklāja sportiste.

Svētdien Āgenskalnā notiks komandu sprinta sacensības, bet pēc tam dalībnieki pārcelsies uz Siguldu, jo nākamajā nedēļā tās apkārtnē tiks dalītas medaļas vidējā un garajā distancē, kā arī komandu stafetē.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi