Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Orientieristei Dambei 18.vieta Latvijā notiekošā pasaules čempionāta garajā distancē

Latvijas orientēšanās sportiste Inga Dambe sestdien Turaidā izcīnīja 18.vietu pasaules čempionāta garajā distancē.

Par šo sacensību uzvarētāju 9,9 kilometrus garā maršrutā kļuva titulētā zviedriete Tūve Aleksandešone, kura finišēja pēc vienas stundas, 14 minūtēm un četrām sekundēm. Viņa par teju pusotru minūti apsteidza dānieti Maju Almu, kamēr trešā bija šveiciete Sabīne Hauzvirta.

Tikmēr labākā no Latvijas orientieristēm bija Dambe, kurai 18.vieta, bet no uzvarētājas viņa atpalika par 19 minūtēm un septiņām sekundēm. Savukārt Laura Vīķe bija 24.vietā, bet Sandra Grosberga - 33.pozīcijā.

Sestdien sacensības garajā distancē aizvada arī kungi. To tiešraidē var vērot "LMT Straumē".

Vīriešiem sestdienas maršruts ir 16,1 kilometru garš, bet Latviju tajā pārstāv Edgars Bertuks, Artūrs Pauliņš un Andris Jubelis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, Latvijas vīriešu stafetes komanda ar Jubeli, Bertuku un Rūdolfu Zērni sastāvā ceturtdien Siguldā izlaida no rokām medaļas pasaules čempionāta stafetes sacensībās. Latvijas sportisti stafetē guva astoto vietu, lai gan lielu daļu no sacensību laika atradās vadībā.

Savukārt sieviešu komanda ar Dambi, Vīķi un Grosbergu izcīnīja septīto vietu, kamēr pie zelta tika Šveice.

Tieši medaļas stafetes sacensībā čempionāta rīkotāji iepriekš minēja kā pašmāju sportistu galveno mērķi šajās meistarsacīkstēs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pasaules čempionāts tika atklāts pirms nedēļas ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Artūrs Pauliņš 33.vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17.pozīcijā.

Savukārt otrdien vidējā distancē Siguldā Dambe izcīnīja 12.vietu, Grosberga bija 17., bet Vīķe ierindojās 28.vietā. Vīru sacensībās Zērnis un Bertuks izcīnīja attiecīgi 23. un 25.vietu.

Sacensībās Latvijā tiek pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi