Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Orientieristei Skrastiņai bronza pasaules karavīru sporta spēļu vidējā distancē

Pieredzējusī Latvijas orientieriste Aija Skrastiņa trešdien izcīnīja trešo vietu Dienvidkorejā notiekošo pasaules karavīru sporta spēļu vidējās distances sacensībās.

Pirmās divas vietas ieņēma krievietes Tatjana Rjabkina un Jūlija Novikova, bet Skrastiņa guva trešo vietu, uzvarētājai zaudējot divas minūtes un trīs sekundes.

Tikmēr sesto vietu izcīnīja vēl viena latviete Laura Vīķe (+4:47), bet Elīna Kārkliņa jau atpalika par gandrīz 17 ar pusi minūtēm, kas deva 36.vietu starp 60 finišējušajām sportistēm.

krastiņai šī nav pirmā godalga karjerā. Iepriekšējās pasaules karavīru sporta spēlēs, kas 2011.gadā notika Brazīlijā, viņa guva zeltu vidējā distancē un bronzu garajā distancē. Pašlaik viņa starptautisko orientieristes karjeru ir pārtraukusi un šogad nepiedalījās pasaules čempionātā.

Tikmēr vīru sacensībās trešdien 11.vietu guva Latvijas izlases līderis Edgars Bertuks. Vēl Mārtiņš Sirmais un Andris Jubelis palika attiecīgi 20. un 22.pozīcijā, bet Artūrs Pauliņš un Artjoms Rekuņenko tika diskvalificēti.

Tāpat trešdien sacensībās devīto vietu izcīnīja Latvijas brīvā stila cīkstonis Andris Ozoliņš-Ozols, kurš svara kategorijā līdz 86 kilogramiem guva uzvaru pirmajā cīņā, bet pēc tam piedzīvoja zaudējumu gan ceturtdaļfinālā, gan gandarījuma turnīra pirmajā duelī.

Vēl trešdien noslēdzās sacensības dāmām ātršaušanā ar pistoli 25 metru distancē, kurās 34.vietu ieņēma Inga Eižengrauda. Pirms tam kvalifikāciju šajās sacensībās nepārvarēja Ieva Simsone un Laila Pētersone. Komandu vērtējumā Latvija guva 13.vietu starp 16 valstīm.

Tāpat trešdien noslēgušās arī piecas dienas ilgušās sacensības militārajā pieccīņā, kurās 33.vietu izcīnīja Dainis Stepe, 53.vietu guva Māris Ābele, bet Aleksejs Orlovs un Oskars Blaus sacensības noslēdza attiecīgi 99. un 102.vietā starp 142 sportistiem.

Tikmēr komandu vērtējumā Latvija guva 12.vietu starp 26 valstīm.

Kā ziņots, līdz šim Latvijas labāko rezultātu bija sasniegusi pieredzējusī Jeļena Rubļevska, kura otrdien izcīnīja septīto vietu paukošanas sacensībās ar špagu.

Latviju sestajās pasaules karavīru sporta spēlēs pārstāvēs 27 karavīri un zemessargi, kas cīnīsies par medaļām orientēšanās sacensībās, modernajā pieccīņā, militārajā pieccīņā, šaušanā, vieglatlētikā, džudo un brīvajā cīņā.

Starptautiskās Militārās sporta asociācijas (CISM) organizētās spēles norisināsies līdz 12.oktobrim. Tajās piedalīsies aptuveni 8700 karavīru no 110 CISM dalībvalstu bruņotajiem spēkiem. Sacensības norisinās reizi četros gados.

Otrajās pasaules karavīru sporta spēlēs, kas norisinājās 1999.gadā Horvātijā, Latvija izcīnīja sešas medaļas - trīs zelta medaļas vieglatlētikā, zelta un bronzas medaļu taekvondo, kā arī bronzu riteņbraukšanā. Savukārt 2003.gadā Itālijā notikušajās trešajās spēlēs Latvijas pārstāvji ieguva četras medaļas - zeltu un sudrabu vieglatlētikā, kā arī zeltu un bronzu peldēšanā.

Vēl 2007.gadā Indijā notikušajās ceturtajās pasaules karavīru sporta spēlēs Latvijas bruņoto spēku pārstāvji izcīnīja trīs medaļas - sudraba medaļu handbolā, bronzas medaļu vieglatlētikā un sudraba medaļu peldēšanā, bet 2011.gadā Brazīlijā notikušajās piektajās spēlēs Latvijas bruņoto spēku sportisti izcīnīja četras medaļas - divas zelta un divas bronzas medaļas orientēšanās sacensībās un modernajā pieccīņā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi