Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pakiao pieveic Tūrmanu un izcīna WBC jostu

Filipīniešu boksa leģenda Menijs Pakiao sestdien kļuva par visu laiku vecāko pusvidējā svara (līdz 66,7 kg) čempionu, izcīnot Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu.

Pakiao sestdienas cīņā pēc tiesnešu lēmuma pieveica amerikāni Kītu Tūrmanu, kurš iepriekš bija izcīnījs Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu. Zīmīgi, ka 40 gadus vecais filipīnietis ir desmit gadus vecāk par līdz šim nepieveikto Tūrmanu.

Pieredzējušais bokseris savu dominanci lielākoties apliecināja pirmajos raundos, bet arī mača turpinājumā viņš saglabāja iniciatīvu. Divi no trim tiesnešiem cīņu novērtēja ar 115-112 punktiem par labu Pakiao, bet trešais soģis to novērtēja ar 114-113 par labu amerikānim.

"Tas bija jautri. Mans pretinieks ir labs un spēcīgs bokseris," pēc cīņas teica uzvarētājs. Līdz ar gūto panākumu Pakiao savā karjerā izcīnījis 62 uzvaras, cietis septiņus zaudējumus, bet divreiz cīnījies neizšķirti.

"Es neesmu no tiem bokseriem, kurš daudz runā, jo man svarīga ir vienīgi cīņa. Vēlos aplaudēt savam pretiniekam par viņa sīkstumu. Viņš māk cīnīties," uzvarēto amerikāni slavēja pieredzējušais bokseris.

Pakiao par cīņu nopelnīja aptuveni 20 miljonus ASV dolāru (17,8 miljonus eiro), un šobrīd atkal ir vadošais bokseris pusvidējā svara kategorijā, iegūstot arī Tūrmana WBA absolūtā čempiona jostu. Tomēr pats bokseris atzina, ka tuvākajā laikā viņš plāno atgriezties dzimtenē, lai turpinātu darbu senatora amatā pirms ticis skaidrībā par nākošo iespējamo cīņu.

"Domāju, ka vēlreiz cīnīšos nākamgad," teica Pakiao. "Tagad došos atpakaļ uz Filipīnām, kur turpināšu savu darbu, bet vēlāk domāšu par nākamo cīņu."

Tikmēr viņa pārspētajam pretiniekam pēc cīņas bija daži iebildumi, lai arī pats atzina, ka vēlējies parādīt labāku sniegumu. "Es zināju, ka cīņas rezultāts būs tuvs. Pakiao mani nokautēja pirmajā raundā, tāpēc arī sajuta pacēlumu," teica amerikānis. "Šī bija skaista boksa nakts, tomēr es vēlējos būt nedaudz sīvāks pretinieks."

"Jutu, ka viņš ir nedaudz paguris, tomēr pretiniekam ringā ir liela pieredze. Labprāt atkārtoti cīnītos ar Pakiao," pēc zaudējuma teica Tūrmans, kurš cīņā izdarīja vairāk precīzu sitienu nekā viņa pretinieks. "Mani skaitļi nebija gana, lai šodien gūtu panākumu. Cīņa pagāja ļoti ātri, un es zināju, ka man ir jāizdara kas iespaidīgs, bet Pakiao bija pārāk labs."

Filipīnietis ir pirmais un vienīgais bokseris pasaulē, kurš spējis kļūt par pasaules čempionu astoņās dažādās versijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi