Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

papildināta - Basketbolistes atgriezušās ar bronzas medaļām

Eiropas U-20 čempionāta bronzas medaļas izcīnījušās Latvijas basketbolistes pirmdien tika sveiktas pie sporta nama Daugava, kur beidzās 12 stundu ilgais ar autobusu veiktais mājupceļš no Polijas pilsētas Gdiņas. LBS prezidents Ojārs Kehris un ģenerālsekretārs Edgars Šneps galvenajam trenerim Aināram Čukstem uzdāvināja šūpuļtīklu un izteica cerību, ka meiteņu sākto septembrī Polijā turpinās vīru izlase.

Nedaudz apmulsusi no lielās mediju uzmanības, komandas līdere Elīna Babkina neslēpa prieku par izcīnīto panākumu: "Krievietes jau bijām uzvarējušas pārbaudes spēlē, tāpēc cīņas gaitā nepameta sajūta, ka varam uzvarēt. Izlikām visus spēkus, nebija vairs ko taupīt. Lūzumu panācām ar ātrumu, jo krievietes bija palēnas. Tomēr, ja Līga (Šurkusa) nebūtu iemetusi, nezinu, kā būtu pagarinājumā, jo es jutos iztukšota. Pēc uzvaras (78:75) pat nebija spēka priecāties."

Ainārs Čukste pauda gandarījumu par meiteņu paveikto: "Protams, uz turnīru braucām ar cerībām, taču neviens negaidīja šādu rezultātu. Liels paldies meitenēm, kas nepadevās un cīnījās līdz galam." Čukste vadīja komandu arī 2005.gadā, kad pirmo reizi izdevās izcīnīt bronzu. "Medaļas nevar salīdzināt, jo abas ir īpašas. Toreiz gan bija neliela vilšanās, ka nesasniedzām finālu, bet tagad faktiski izspiedām maksimumu. Meitenes varbūt nebija individuāli tik spēcīgas, taču uzticēšanās trenerim un pašu gribasspēks nodrošināja šo panākumu."

Finālmačā Spānijai izdevās starta izrāviens (23:8), taču spēlētāju maiņas sabojāja labi iesākto. Francijas komanda pārņēma vadību, un pēdējās minūtes kļuva par formalitāti — 74:52 (10:23, 32:28, 48:45).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa

Basketbols

Latvijas komanda Eiropas U-20 čempionātā


Elīna Babkina, Baiba Eglīte (abas sporta skola Rīdzene, pirmie treneri A.Nerips un L.Bergvalde), Laura Puriņa, Anete Klintsone, Laura Vētra (visas Kolibri, M.Zībarts), Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane, Līga Šurkusa (visas Cēsis, I.Briede), Anete Šteinberga, Anna Gailīte (47.vsk., J.Garkalns), Diāna Ozoliņa (TTP, M.Kubliņa), Liene Priede (Rīdzene (L.Bergvalde, A.Čukste)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi