Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināta - Juška pirmais dosies laukumā Latvijas un Polijas tenisistu Deivisa kausa mačā

Andis Juška pirmais piektdien dosies laukumā Latvijas un Polijas tenisistu mačā Deivisa kausa izcīņā, kas risināsies Olimpiskajā sporta centrā, Rīgā.

Eiropas/Āfrikas zonas I grupas mača pirmajā cīņā Juškas pretinieks būs Polijas komandas līderis Mihals Pšisežnijs, kļuva zināms ceturtdien notikušajā izlozē. Savukārt dienas otrajā spēlē Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis tiksies ar Polijas komandas otro raketi Ježiju Janoviču.

Sestdien notiks dubultspēle, bet svētdien paredzētas vēl divas vienspēles. Startam dubultspēlē Latvijas komandā ir pieteikti Kārlis Lejnieks/Deniss Pavlovs, kam jātiekas ar Mariušu Firstenbergu/Marcinu Matkovski, tomēr komandu kapteiņi pieteikumā varēs veikt izmaiņas vēl neilgi pirms spēles.

Mača uzvarētāji saglabās vietu Eiropas/Āfrikas zonas I grupā, bet zaudētāji izkritīs uz II grupu.

Polijas komandā izvēlējās nespēlēt tās potenciālais līderis Lukašs Kubots, kurš Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir 63.vietā, taču vēlas koncentrēt spēkus individuālu panākumu gūšanai.

Latvijas un Polijas tenisistu mačā gaidāma spēkos ļoti līdzīga cīņa, ceturtdien prognozēja abu komandu pārstāvji un nacionālo federāciju augstākās amatpersonas.

Abu komandu spēki ir ļoti līdzīgi, tādēļ iespējams jebkāds iznākums, atbildot uz aģentūras BNS jautājumu, žurnālistiem teica Latvijas kapteinis Ģirts Dzelde. "Var būt visādi, taču, protams, centīsimies uzvarēt," viņš piebilda.

Par neprognozējamu cīņas iznākumu uzskata arī Polijas Tenisa savienības prezidents Jaceks Ksens. Latvijas galveno spēku viņš saskata mājinieku līderī Ernestā Gulbī, savukārt par poļu trumpi Ksens nosauca spēcīgo dubultspēļu pāri Mariušu Firstenbergu/Marcinu Matkovski, kuri ir veiksmīgi startējuši arī "Grand Slam" turnīros. Pagājušajā nedēļā Firstenbergs/Matkovskis ASV atklātajā čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās nākamajiem čempioniem amerikāņiem Bobam un Maikam Braieniem.

Lai gan pēc vietas pasaules rangā poļu komandas līderis ir Mihals Pšisjenžnijs, Ksens uzteica arī otro numuru Ježiju Janoviču, nosaucot viņu par Polijas tenisa lielāko nākotnes cerību, kas jau gūst panākumus "Challenger" sērijas turnīros.

Abu komandu spēlētāji ir apmierināti ar Olimpiskajā centrā ieklāto cieto segumu - to apliecināja gan Dzelde, gan Polijas kapteinis Radoslavs Šimaniks.

Savukārt Gulbis pastāstīja, ka pēc atgriešanās no ASV nepilnas nedēļas laikā ir paspējis gan atpūsties ar draugiem, gan pievērsties nopietniem treniņiem un sasniegt labu formu. Par maču pret Poliju viņš ir optimistiski noskaņots. Visam vajadzētu būt kārtībā, ja vien netiks "sastrādāti brīnumi", teica Gulbis.

Izlozē noteiktā spēļu secība ir pa prātam gan Andim Juškam, kam pirmajam piektdien jādodas laukumā pret Pšisjenžniju, gan Gulbim, kam otrajā cīņā jātiekas ar Janoviču. Gulbis labprāt no rīta izgulēšoties un vēlāk bez liekas steigas sagatavosies spēlei. Gulbis cer, ka Olimpiskā centra tribīnes nepaliks pustukšas, jo bez līdzjutēju atbalsta būs ļoti grūti. "Galvenais, lai nebūtu tukšas tribīnes," viņš sacīja.

Par līdzjutēju pārbaudi Rīgā paredzēto maču nosauca Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Juris Savickis. LTS mača rīkošanā kvalitatīva laukuma ierīkošanā ir iztērējusi prāvus līdzekļus, tādēļ vēlas pārbaudīt, vai teniss Rīgā gūs atsaucību. Lai veicinātu līdzjutēju pieplūdumu, biļešu cenas nav augstas, uzsvēra Savickis.

Pēc sestdien plānotās dubultspēles un vēl divām vienspēlēm svētdien mača uzvarētāji saglabās vietu Eiropas/Āfrikas zonas I grupā, bet zaudētāji izkritīs uz II grupu. Dzelde palikšanu I grupā uzskata par nepieciešamu pirmo soli, lai nākamgad ar visu spēcīgāko Latvijas tenisistu atbalstu, piepalīdzot veiksmīgai izlozei, varētu lūkoties tālāk par I grupu.

Līdz šim Latvijas un Polijas komandas ir tikušās divas reizes - gan 1999.gadā Jūrmalā, gan 2006. gadā Polijā pārāki bija poļi attiecīgi ar 3:2 un 5:0.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas I grupa

Latvija
Ernests Gulbis (25.vieta pasaules rangā)
Andis Juška (290.)
Kārlis Lejnieks (519.)
Deniss Pavlovs (718.)

Polija
Mihals Pšisežnijs (90.)
Ježijs Janovičs (198.)
Mariušs Firstenbergs (11.vieta dubultspēļu rangā)
Marcins Matkovskis (11.vieta dubultspēļu rangā)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi