Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Latvijas vīriešu kērlinga izlase sāk EČ ar sensacionālu uzvaru pār pašreizējo čempionvienību Norvēģiju

Latvijas vīriešu kērlinga izlase sestdien Maskavā Eiropas čempionātu sāka ar sensacionālu uzvaru pār 2010. gada kontinenta čempionvienību un olimpisko spēļu sudraba medaļu ieguvēju Norvēģiju, liecina organizatoru informācija.Latvijas komanda (skips Ritvars Gulbis, Ainārs Gulbis, Normunds Saršūns, Aivars Avotiņš) pārspēja norvēģus ar 8:5.

Svētdien Latvijas valstvienībai jāspēlē ar Dāniju (2010. gada Eiropas vicečempioni) un Čehiju, pirmdien ar 2010. gada olimpisko spēļu un EČ bronzas medaļu ieguvēju Šveici un Zviedriju, otrdien ar Itāliju un pasaules vicečempioni Skotiju, bet trešdien ar Vāciju un Franciju.

Latvijas sieviešu izlase (skips Ineta Mača, Elēna Kāpostiņa, Rasa Lubarte, Ieva Rudzīte) pirmajā spēlē sestdien ar 5:7 zaudēja Vācijai, savukārt vēlāk vakarā ar rezultātu 8:6 pārspēja norvēģietes. Jāpiebilst, ka vēl trīs endus pirms beigām latvietes zaudēja ar 4:5. Svētdien mūsējām jāspēlē ar Itāliju un Dāniju, pirmdien ar Krieviju un Čehiju, otrdien ar Šveici (2010. gada EČ bronzas medaļniecēm), bet trešdien ar Skotiju (2010. gada EČ sudraba medaļniecēm) un esošajām olimpiskajām, pasaules un Eiropas čempionēm zviedrietēm.

Četras labākās komandas A grupā gan vīriešiem, gan sievietēm pēc apļa turnīra deviņām spēlēm iekļūs izslēgšanas spēlēs, savukārt divas pēdējās vienības noslīdēs uz B grupu. Eiropas čempioni kļūs zināmi nākamsestdien, 10. decembrī.

Bez tam astoņas labākas sieviešu un septiņas labākās vīriešu komandas izcīnīs tiesības piedalīties 2012. gada Pasaules čempionātos, kas notiks Kanādā no 17. līdz 25. martam (sievietēm) un Šveicē no 31. marta līdz 8. aprīlim (vīriešiem). Jāatgādina, ka komanda, kas A grupā ieņems astoto vietu sievietēm un septīto (neskaitot Šveici) vīriešiem, par tiesībām piedalīties Pasaules čempionātā sērijā līdz divām uzvarām cīnīsies ar B grupas labāko komandu. Pavisam pasaules čempionātos startēs pa 12 valstvienībām.

Jāpiebilst, ka šis ir pirmais Eiropas čempionāts kērlingā, kurā kontinenta A jeb elites grupās startē gan Latvijas sieviešu, gan vīriešu izlases. Latvijas sieviešu izlase A grupā startē jau otro gadu pēc kārtas (8. vieta 2010. gada EČ), savukārt Latvijas vīriešu izlasei, kura pērn ieguva otro vietu B grupā, šī ir debija Eiropas kērlinga elitē.

Atbilstoši Pasaules kērlinga federācijas valstvienību rangu tabulai, Latvijas vīriešu izlase šobrīd ieņem 21., bet sieviešu izlase 17. vietas pasaulē. Vīriešiem pirmajās trīs vietās atrodas Kanādas, Norvēģijas un Skotijas (pārstāv Lielbritāniju) valstvienības, savukārt sievietēm - Zviedrijas, Kanādas un Ķīnas izlases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi