Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

papildināta - Pļaviņš/Šmēdiņš cienīgi piekāpjas pasaules spēcīgākajam pārim; ceturtdien par bronzu pret Numerdoru/Šuilu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš otrdien Londonas olimpiskajās spēlēs pusfinālā ar 0:2 (15:21, 20:22) piekāpās ar 1.numuru izliktajiem brazīliešiem Emanuelam Regu/Alisonam Čeruti, tādējādi neiekļūstot finālā. Ceturtdien Latvijas pāris aizvadīs cīņu par bronzas medaļām -  naktī uz trešdienu noskaidrojās, ka vēlreiz šajā turnīrā krustosies mūsējo un Nīderlandes dueta Reinera Numerdora/Ričarda Šuila ceļi. Spēle notiks ceturtdien plkst.21.

Jau sākot ar otro spēli apakšgrupā, latvieši laukumā bija devušies gaiši zaļajās formās un laimīgo tradīciju ievēroja arī šoreiz. Pirmo punktu atbildīgajā spēlē gūst pretinieki, bet uzreiz kļūdās servē. Jānis Šmēdiņš ar gudru māņu sitienu gan nekavējoties gūst punktu mūsējiem, panākot 2:2. Nelielu pārsvaru (4:2, 6:4) ieguva brazīlieši, bet mūsējie nekur tālus viņus neatlaida. Seta vidū Emanuels/Alisons tomēr gūst vairākus punktus pēc kārtas, panākot 11:6 - mūsējie spiesti ņemt pauzi. Uzreiz pēc tam brazīlieši ieservē tīklā, bet nākamajā izspēlē mūsējie neticamā veidā negūst astoto punktu, tā vietā ļaujot pretiniekiem izglābties un gūt svarīgu punktu pašiem. Pļaviņš/Šmēdiņš tomēr saņemas un gūst divus punktus pēc kārtas (9:12), tehniskajā pārtraukumā dodoties pie mīnus trīs.

Milzis (2,03 m) Alisons regulāri dzina izmisumā mūsu aizsardzību, drīz rezultāts kļuvis pavisam nepatīkams - 10:15. Mūsējie gan vēl iespēj 12:16, bet nesaprašanās ļauj punktu gūt pretiniekiem. Seta galotnē Šmēdiņš panāk 14:18, tad arī 15:19. Latviešu kļūda servē uzdāvina 20.punktu pretiniekiem, kuri uzvar jau ar pirmo setbumbu - 21:15.

Otro setu ar punktu sāk mūsējie, bet netiek galā ar pretinieku gremdesrvēm un drīz rezultāts kļuvis 1:3. Pie 3:4 servē kļūdās Šmēdiņš, bet nākošajā uzbrukumā reabilitējas ar precīzu sitienu. Latvieši tika līdz 5:6, taču dažās turpmākajās epizodes veiksmīgāk darbojās pretinieki, iegūstot četru punktu pārsvaru (9:5). Latvieši nepadodas, ātri atgūstot divus punktus. Pēc tam piespiež Alisonu kļūdīties un jau 9:10. Pretinieku stabilā spēle sākusi ļodzīties. Alisons kļūdās vēlreiz un rezultāts neizšķirts! Tehniskajā pārtraukumā dueti dodas pie 11:10 brazīliešu labā.

Pirmos divus punktus pēc pauzītes gūst pretinieki, kuriem atkal atjaunots neliels pārvars (10:13), bet, mūsējie pieprasa pārtraukumu. Iedvesmu aizsardzībā bija atguvis Alisons un jau +5 pretiniekiem. Šmēdiņš divus punktus atgūst, bet veiksmīgi uzbrukumā turpina spēlēt arī brazīlieši - 12:16. Pretinieku kļūda servē vēl dod cerību izglābties (14:17), taču Alisons ir neapturams, gūstot 18.punktu. Latvieši sīvā cīņā izkapāja vēl vienu punktu (15:18), bet pārtraukums brazīļu nometnē. Mūsējie gūst vēl divus punktus - vairs tikai viena punkta deficīts (17:18). Alisonam paveicas pie tīkla, bet mūsējie atbild ar uzbrukumu - 18:19, tad Šmēdiņš ar bloku panāk neizšķirtu! Divdesmito punktu gūst pretinieki, taču pēc tam kļūdās un rezultāts kļūst 20:20 - viss izšķirsies taibreikā. Tajā punktu mačam pielika kārtējais Alisona bloks - 20:22 un 0:2 mačā.

Tas Pļaviņam/Šmēdiņam bija pirmais zaudējums olimpiskā turnīra sešās spēlēs, bet Regu/Čeruti svinējuši panākumus visos sešos mačos. Otrajā pusfināla cīņā ar piekto numuru izliktais Nīderlandes duets Reiners Numerdors/Ričards Šuils ar rezultātu 0-2 (14:21, 16:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Spēle par bronzas medaļām (Pļaviņš/Šmēdiņš - Numerdors/Šuils) un fināls (Regu/Čeruti - Brinks/Rekermans) tiks aizvadīti ceturtdien. Cīņā par uzvaru E apakšgrupā Pļaviņš/Šmēdiņš nīderlandiešu veterānus uzveica ar 2:0 (21:14, 21:18)

Otrs Latvijas pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīru noslēdza dalītā 9.vietā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi