Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināts (18:13) - Gulbis nepabeidz Šeņdžeņas ATP turnīra pirmās kārtas maču

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien nepabeidza Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā notiekošā _ATP World Tour 250 _sērijas turnīra pirmās kārtas maču.

Gulbis no turpmākas cīņas ar austrālieti Džonu Milmenu izstājās pie sev nelabvēlīga rezultāta 6-7 (7:9), 0-2. Kā vēsta organizatori, Gulbis maču nav noslēdzis labās plaukstas locītavas traumas dēļ.

Ja pirmo savas serves geimu Gulbis uzvarēja "sausā", nākamajā jau zaudēja punktu un nokļuva iedzinējos ar 1-3. Tomēr uzreiz nākamajā geimā latvietis tika pie divām breikbumbām. Pirmo no tām Milmens atspēlēja ar netveramo servi, bet otro izsita ārpus laukuma, kas ļāva Gulbim atgūt breika deficītu un pietuvoties līdz 2-3.

Turpinoties līdzīgai spēlei, astotajā geimā Gulbis nenoturēja vairāku izspēļu pārsvaru un Milmens tika pie vienas breikbumbas, ko gan neizmantoja, bet devītajā geimā jau uzreiz vairākas breika iespējas bija latvietim. Neizmantojot pirmās divas breikbumbas, Gulbis salauza savu raketi, tomēr trešo breika iespēju ar jaunu raketi izmantoja un pārņēma vadību ar 5-4. Tiesa, desmitajā geimā Gulbis nespēja izservēt maču, zaudējot savu servi, un rezultāts kļuva 5-5.

Setam pagarinoties, nākamajā geimā pie savas serves Milmens jau bija droši pārāks, bet 12.geimā ļoti grūtā cīņā tomēr Gulbis savu servi noturēja, rezultātam kļūstot 6-6. Taibreikā servētāji uzvarēja pirmajās piecās izspēlēs, bet pirmais pie pretinieka serves sekmīgs bija Milmens, izvirzoties priekšā ar 4:2. Austrālietis panāca arī 6:4, tomēr Gulbim abas setbumbas izdevās atspēlēt. Turpinājumā latvietis atspēlēja vēl vienu setbumbu, bet ceturto Milmens izmantoja un svinēja uzvaru pirmajā setā.

Otrajā setā Gulbis jau pirmajā geimā zaudēja savu servi, tomēr otrajā vēl cīnījās un ieguva vienu breikbumbu. Tomēr, neizmantojot to, latvietis uzreiz pavēstīja, ka spēli traumas dēļ neturpinās.

Šogad neveiksmīgi spēlējošais Gulbis pašlaik ATP rangā ir 81.vietā, bet Milmens atrodams 75.pozīcijā.

Ieskaitot kvalifikācijas sacensības un Challenger turnīrus, Gulbis šogad aizvadījis 33 cīņas, kā laikā gūtas tikai desmit uzvaras, turklāt pusi no tām viņš izcīnīja augustā aizvadītajā Monreālas Masters 1000 turnīrā, kurā no kvalifikācijas aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Pēc tā latvietis atkal cietis nu jau sešus zaudējumus pēc kārtas.

Pagājušajā nedēļā viņš Krievijā notiekošā Sanktpēterburgas ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar 4-6, 6-4, 3-6 piekāpās kiprietim Markosam Bagdatim, tāpēc šonedēļ ATP rangā atkal piedzīvojis 13 vietu kritienu.

Tikmēr Milmens aizvada savu sekmīgāko sezonu karjerā un augustā sasniedza savu ranga rekordu rangā, pakāpjoties uz 71.pozīciju. Tomēr pārsvarā austrālietis spēlē Challenger sacensībās, un ATP ranga pirmā simtnieka tenisistus viņš šosezon uzvarējis tikai trešo reizi. ATP tūrē Milmens uzvaras nebija guvis kopš Vimbldonas čempionāta, kad pārvarēja kvalifikāciju un pirmajā kārtā pieveica tobrīd ranga 19.vietā esošo spāni Tomiju Rovredo, bet pēc tam viņš triumfējia divās Challenger sērijas sacensībās. Kopumā pēdējā gada laikā Milmens ieguvis četrus Challenger titulus un vēl vairākas reizes spēlējis finālos.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies.

Otrajā kārtā Milmens tiksies ar horvātu Marinu Čiliču, kurš izlikts ar otro numuru un no pirmās kārtas ir atbrīvots.

Šeņdžeņas turnīrs notiek tikai otro reizi vēsturē, un 2014.gadā Gulbis tajā nesacentās. Pērn viņš šajā laikā piedalījās Pekinas ATP World Tour 500 sacensībās, aizkļūstot līdz otrajai kārtai, tāpēc šonedēļ latvietim bija jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

(papildināta informācija 2.rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi