Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par tituliem PČ vindsērfingā Raceboard klasē Ķīšezerā cīnīsies 64 burātāji no 13 valstīm

No 16. līdz 21. augustam Rīgā, Ķīšezerā, norisinās pasaules čempionāts vindsērfingā Raceboard klasē. Vakar, 16. augustā, notika čempionāta atklāšanas parāde Ķīšezerā, burāšanas kluba 360° teritorijā, kurā piedalījās 64 dalībnieki no 13 valstīm, vēsta rīkotāji.

Čempionātā piedalīsies Vācijas, Francijas, Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Somijas, Polijas, Spānijas, Portugāles, Krievijas, Lielbritānijas, Horvātijas un Lietuvas sportisti.

Sanākušos sportistus, viesus un līdzjutējus uzrunāja Rīgas pilsētas mērs Māriņš Staķis, Starptautiskās vindsērfinga asociācijas ģenerālsekretārs Pjotrs Oleksiaks, Latvijas Zēģelētāju savienības prezidents Leonīds Loginovs un burāšanas kluba 360° prezidents Māris Birzulis.

Mārtiņš Staķis, Rīgas mērs: “Ķīšezers ir viena no aktīvākajām burāšanas sporta bāzēm Latvijā, kur aug ne tikai jaunās paaudzes burātāji, bet savu rūdījumu guvuši labi zināmie vindsērfinga meistari olimpieši Vita Matīse, Ansis Dāle un Ilona Grīnberga, mūsu izcilākie vecmeistari Gunārs Rozenbergs un Juris Egle, kā arī daudzi, kam burāšana ir lielisks brīvā laika pavadīšanas veids.

Rīga ir sportiskām tradīcijām bagāta pilsēta, kas uzņem daudzu sporta veidu pasaules čempionātus un daudzi sportisti un līdzjutēji atklāj Rīgu kā pērli ar tās unikālo arhitektūru, enerģiskajiem iedzīvotājiem un daudzveidīgajiem sporta veidiem.”

Māris Birzulis, kluba “360” prezidents, sacensību organizators: “Par spīti pandēmijai esam spējuši  Rīgā, Ķīšezerā pulcēt nozīmīgu dalībnieku skaitu šī gada pasaules čempionātā Raceboard klasē. Esam īpaši priecīgi, ka dažu valstu sportisti ir ieradušies praktiski tiešā ceļā no Tokijas Olimpiskajām spēlēm - tas tikai vēlreiz apliecina šī gada pasaules čempionāta nozīmību.”

Vindsērfings ir olimpiskais sporta veids. Olimpiskajās spēlēs līdz šim vindsērfingā ir piedalījušies trīs Latvijas burātāji - Ilona Dzelme, Vita Matīse un Ansis Dāle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi