Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par zelta medaļu lodes grūšanā Pasaules vieglatlētikas čempionātā Apinis var saņemt naudas balvu līdz 20 000 latu apmērā

Atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem "Par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvas apmēru" Aigars Apinis par Pasaules vieglatlētikas čempionātā izcīnīto pirmo vietu lodes grūšanā var saņemt naudas balvu līdz 20 000 latu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM). 

Savukārt Dmitrijs Silovs par iegūto sudraba godalgu šķēpmešanas sacensībās var saņemt prēmiju līdz 12 000 latu. Tāpat naudas balva var tikt piešķirta "Latvijas Paralimpiskajai komitejai". 

IZM sveic Apini ar Pasaules vieglatlētikas čempionātā izcīnīto zelta medaļu lodes grūšanas un bronzas medaļu diska mešanas sacensībās un Silovu ar izcīnīto sudraba medaļu šķēpmešanas sacensībās. 

"Sveicu Latvijas paraolimpiešus ar izcilajiem panākumiem Pasaules vieglatlētikas čempionātā, jūs esat paraugs tam, ka ar neatlaidību un lielu darbu ir iespējams sasniegt visaugstākās virsotnes," ar paraolimpiešu panākumiem lepojas izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). 

IZM atgādina, ka pēc rudenī veiktajiem grozījumiem Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas nosaka kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par sasniegumiem sportā, paraolimpieši naudas balvas varēs saņemt tādā pat apmērā kā olimpieši. Pirms grozījumu veikšanas paraolimpieši varēja saņemt naudas balvu tikai līdz 50% no tā apmēra, ko piešķir pārējo sportistu sasniegumiem. 

Atbilstoši minēto noteikumu kārtībai iesniegumi par sasniegumiem, kas gūti laikposmā no 2012.gada gada 1.oktobra līdz šī gada 30.septembrim, ministrijā iesniedzami līdz 15.oktobrim. MK jautājumu par naudas balvu piešķiršanu pēc Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikuma izskatīs laikposmā līdz šī gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi