Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Paraolimpiešus no pasaules čempionāta vieglatlētikā sagaida ar ovācijām un karsējmeitenēm

Latvijā no Katarā notikušā pasaules čempionāta vieglatlētikā šodien atgriezās Latvijas paraolimpieši. Viņus Rīgas lidostā sagaidīja atbalstītāji ar ovācijām, bungu skaņām un karsējmeiteņu priekšnesumu.

Dažiem desmitiem klātesošo paraolimpiešus svinīgi sagaidot lidostā, katrs no sportistiem, treneriem un citiem komandas dalībniekiem tika izsaukts atsevišķi un viņiem muzikālā pavadījuma laikā tika pasniegti ziedi.

Latvijas paraolimpiešu izlases ierašanās ar reisu no Frankfurtes starptautiskajā lidostā Rīga gan aizkavējās par nepilnu stundu.

Kā ziņots, pagājušajā svētdienā par pasaules čempionu diska mešanas sacensībās kļuva titulētais Latvijas paraolimpietis Aigars Apinis, rīku raidot 21,44 metru tālumā, kas ir jauns pasaules rekords F52 grupā.

Tāpat pirms nedēļas Edgars Bergs kļuva par vicečempionu lodes grūšanā F35 medicīnas grupā. Sportistam padevās tieši 14 metrus tāls metiens.

Savukārt pagājušajā piektdienā par pasaules vicečempionu šķēpmešanas sacensībās F37 medicīnas grupā kļuva Dmitrijs Silovs.

Ar vienu zelta un divām sudraba godalgām Latvija ieņēma 34.vietu medaļu vērtējumā. Visvairāk medaļas izcīnīja Ķīna - 41 zelta, 26 sudraba un 18 bronzas.

Latvijas izlases sastāvā Pasaules čempionātā vieglatlētikā Dohā no 21. īdz 31.oktobrim startēja Aigars Apinis (diska mešana), Edgars Kļaviņš (100 m un 200 m skriešana), Edgars Bergs (lodes grūšana), Dmitrijs Silovs (tāllēkšana, lodes grūšana un šķēpa mešana), Ingrīda Priede (diska mešana), Taiga Kantāne (lodes grūšana un diska mešana), Diāna Dadzīte (šķēpa un diska mešana, lodes grūšana).

Pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā Silovs tika pie sudraba šķēpmešanā, kamēr Apinis izcīnīja zeltu lodes grūšanā, bet diska mešanā bija otrais.

Pasaules čempionāts bija pēdējās augstākā līmeņa sacensības pirms nākamgad gaidāmajām Riodežaneiro paraolimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi