Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules čempionāta finālisti uzvar Latvijas čempionātā ST dejās Valmierā

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā sporta dejās, ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) un Valmieras domes atbalstu rīkoja SDK Saltāre (vadītāji Rihards un Sanda Bergi), tika noskaidroti labākie Standartdejās (ST) vairākās vecuma grupās. Pieaugušajiem savu favorīta statusu apliecināja pasaules čempionāta finālisti Vadims Šurins un Anastasija Meškova, informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.

Pagājušo sestdien Vidzemes lielākajā pilsētā norisinājās šī gada otrs čempionāts sporta dejās. Valmieras olimpiskajā centrā jau ceturto gadu pēc kārtas tika noskaidroti labākie valsts deju pāri ST deju programmā.

Pieaugušajiem favorīta statusa apliecināja un visās piecās dejās vienbalsīgu pirmo vietu ieguva pasaules piektais pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova (SDK “Mario”), kuriem tas bija jau trešais tituls. Līdzīgā cīņā par otro vietu ceturto gadu pēc kārtas sudraba medaļas nopelnīja pasaules un Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālisti Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko, kuri pirms trim nedēļām ieguva ceturto 10 deju čempionu titulu. Pēc pagājušajā gadā iegūtās ceturtās vietas trijniekā atgriezās Davids Duda/Betija Kaire, kuriem jau trešā bronzas godalga. Par ceturto un piekto vietu līdzvērtīgi cīnījās Hardi Vahtra/Karīna Kārkliņa un Germo Somers/Marija Kravčuka. Ja U21 grupā virsroku ņēma “Dancers” pāris Somers ar Kravčuku, aizstāvot pērn izcīnīto titulu, tad pieaugušo grupā labāku vērtējuma saņēma 2022.gada jauniešu grupas Eiropas čempionāta finālisti šajā deju programmā Vahtra ar Kārkliņu.

Jauniešu grupā bija ļoti spēcīgs sastāvs, kur ne visi laba līmeņa pāri varēja sasniegt pusfināla divpadsmitnieku un jebkuram no pirmā desmitnieka bija labas iespējas tikt finālā. Tik stiprs pusfināls nebija jauniešos redzēts ļoti ilgi. Tāpat kā 10 dejās par uzvaru cīnījās abi Daces deju skolas pāri. Un arī ST dejās pārāki izrādījās Ernests Dimants/Marija Paščenko, atgūstot 2021. gadā iegūto titulu, jo pagājušā gadā ieņēma otro vietu aiz Vahtras un Kārkliņas. Tikmēr vēl viens sudrabs iepriekšējo divu gadu labākajam junioru grupas pārim Ričardam Krīviņam un Marijai Golubevai. Otro gadu pēc kārtas šajā grupā bronzas godalgas tiek Klāvam Kokinam un Keitai Dimantei, kuriem tuvu bija 2022. gada junioru grupas trešais pāris Armands Goldbergs/Anastasija Čerņigova.

Junioriem II (14-15 g.) kārtējā uzvara Jegora Prokina/Poļinas Karimovas (Estētika) kontā, bet par pārējām godalgām bija neliels pārsteigums. Otro vietu ieguva un pirmo kopīgo medaļu nopelnīja Raiens Dūša/Dana Ļebedeva, bet pēc dažu gadu pārtraukuma trijniekā atgriezās Elza Freiberga, šoreiz to paveicot ar Marku Morozkovu. Jaunākajā junioru grupā (12-13 g.) šoreiz nepārspēti palika Valters Kotāns/Mirabella Rudusāne (Viva), kuri pērn izlaida ST čempionātu slimības dēļ. Aiz rēzekniešiem otrajā vietā ierindojās Arsēnijs Lačinovs/Karolīna Oševerova-Aļenoviča, bet pirms trim  nedēļām Rēzeknē 8 dejās uzvarējušie Aleksejs Ščerbakovs/Vladislava Grigoļčuka Valmierā samierinājās ar trešo vietu.

Bērnu grupā otrajā čempionātā pēc kārtas labāko vērtējumu saņēma Markuss Kalniņš/Džesika Morderere (Viva). Dažāda vecuma senioru grupās uzvaras izcīnīja: Kristaps Aleksandrovs/Poļina Striga “Vecrīga” (Seniori I), Gatis un Jūlija Simsoni “Dancers” (Seniori II), Indulis un Baiba Martinsoni “Rīgas Skolēnu pils” (Seniori III), Harijs un Nalda Zablocki “Deju studija 7” (Seniori IV), Modris Gipmanis/Gaida Petere “Rihtera deju skola” (Seniori V).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi