Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pasaules čempionātā U21 Standartdejās Salaspilī divi Latvijas pāri pusfinālā, zelts Igaunijai

Svētdien Salaspilī notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) U21 grupā pēc piecu gadu pārtraukuma Latvija bija pārstāvēta pusfinālā, par ko parūpējās Hardi Vahtra/Karīna Kārkliņa un rīdzinieki Ernests Aksels Dimants/Marija Paščenko. Par čempioniem kļuva spraigā cīņā ar Rumānijas un Armēnijas pāriem kļuva Igaunijas dejotāji Aleksejs Besonovs un Sāra Sofija Barjabina, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Jau vienpadsmito reizi norisinājās starptautiskās sporta deju sacensības “Salaspils open”, ko rīkoja Škutāna deju skola. Šo sacensību ietvaros galvenais notikums bija pasaules čempionāts U21 grupai ST dejās. Pērn Salaspilī pasaules labākos noskaidroja jaunieši 10 deju programmā.

Pirms mēneša Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā iekļuva četri Latvijas pāri, bet vakar Salaspilī pasaules čempionātā divdesmitčetriniekā jeb trešo kārtu sasniedza pieci Latvijas dueti, no kuriem diviem izdevās aizcīnīties vēl tālāk un dejot pusfināla divpadmitniekā. Tādējādi Latvija kopš 2017. gada, kad pasaules čempionāts U21 grupai šajā deju programmā arī notika Salaspilī, atkal bija pārstāvēta pusfinālā.

Tāpat kā Eiropas čempionātā oktobrī Polijā un pērn pasaules čempionātā jauniešiem ļoti līdzīgi nostartēja Hardi Vahtra/Karīna Kārkliņa un Ernests Dimants/Marija Paščenko. Latvijas U21 vicečempioni Vahtra ar Kārkliņu uzrādīja 10. rezultātu, bet jauniešu grupas valsts čempionāta uzvarētāji Dimants ar Paščenko ieguva 11. vietu. Abi šie pāri arī nākamgad varēs pārstāvēt mūsu valsti U21 grupā. No pārējiem ceturtdaļfinālā iekļuvušajiem Latvijas pāriem vistuvāk bija pusfinālam bija rīdzinieki Armands Goldbergs/Anastasija Čerņigova, kuriem 15. vieta.

Finālā par uzvaru izvērtās ārkārtīgi līdzīga cīņa starp trim pāriem, kuriem katrā no piecām dejām saņēma ļoti līdzīgu vērtējumu no deviņu tiesnešu žūrijas. Nedaudz sekmīgāki bija Igaunijas dejotāji Aleksejs Besonovs un Sāra Sofija Barjabina, kuri šogad Eiropas čempionātā U21 un pirms diviem gadiem jauniešos bija ieguvuši bronzu,  bet tagad Salaspilī tika pie sava pirmā pasaules čempionu titula. Savukārt vairākkārtējie jauniešu vicečempioni no Rumānijas Luka Teodors Butnaru un Julija Denisa Bidica nopelnīja kārtējo sudraba medaļu.

Kādreizējie absolūtie junioru un jauniešu grupas pasaules čempioni Jaroslavs Kisiļevs un Sofija Filipčuka, kuri pārstāv Armēniju un kuri rudenī izcīnīja zeltu U21 grupā Latīņamerikas (LA) dejās, ST dejās samierinājās ar bronzu. Trešo gadu pēc kārtas finālā dejoja Lietuvas pāris, šoreiz tiem esot 4. vietas ieguvējiem Aurimam Meškam un Ainei Rutkauskaitei, kuri Eiropas čempionātā bija piektie. Spānijas pāris Marks Mateos un Jūlija Krūgera atkārtoja LA deju sasniegumu, arī ST dejās iegūstot 5. vietu. Fināla sešinieku noslēdza pērn Salaspilī jauniešu 10 deju čempionātā  finālā ar citiem partneriem dejojušie Maksims Žilenkovs/Alua Kargabajeva no Kazahstānas.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi