Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules čempionātu ielu vingrošanā pie Kongresu nama apmeklē kupls skatītāju skaits

Šodien Rīgā notiekošo Trešo pasaules čempionātu ielu vingrošanā skatīties ieradies kupls apmeklētāju skaits, novēroja aģentūra LETA.

Vērot čempionātu ieradušies vairāki simti interesentu - lielākoties jaunieši un ģimenes ar bērniem.

Kongresu nama laukuma vidū novietota skatuve, uz kuras dažādu valstu ielu vingrotāji veic paraugdemonstrējumus, bet skatuvei apkārt izvietotas divas skatītāju tribīnes. Nepietiekamā vietu skaita dēļ tribīnēs skatītāji čempionātu vēro arī stāvot kājās.

Čempionāta norises vietā izvietots arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) stends, kurā interesenti var apskatīt dažādu ieročus. Interesi par NBS stendu lielākoties izrāda bērni.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiekošajā Trešajā pasaules čempionātā ielu vingrošanā startē atlēti no 35 pasaules valstīm, ieskaitot pārstāvjus no Āfrikas un Āzijas.

Pasaules čempions tiks noteikts ielu vingrošanas frīstaila disciplīnā. Tā ir brīvu kustību un šova elementu disciplīna, kurā dalībnieki divos piegājienos veido krāšņus paraugdemonstrējumus. Sniegumu vērtēs paši dalībnieki (aizliegts balsot par sevi un savas valsts pārstāvjiem), kā arī pieredzējuši pasaules klases tiesneši no ASV), Krievijas, Norvēģijas un Igaunijas.

Valsts spēcīgākos ielu vingrotājus dalībai pasaules čempionātā noteica nacionālajos turnīros. Dažās valstīs tika veidoti moderni nacionālie čempionāti, atlases sacensības veidojot internetā. Jebkurš gribētājs varēja iesūtīt savu video ar ielu vingrošanas paraugdemonstrējumiem, bet starptautiska žūrija vērtēja šo dalībnieku sniegumu.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv divi dalībnieki, kuri tika noteikti 13.jūlijā notikušajā Latvijas čempionātā - valmierietis Dāvids Lazarevs un jūrmalnieks Gustavs Gedrovics.

Šogad pasaules čempionātam ielu vingrošanā netiek pielaisti profesionālie vingrotāji, kuri jebkad ir bijuši Starptautiskās Vingrošanas federācijas (FIG) sarakstā. Šogad ielu vingrotājiem ir jārēķinās ar dopinga kontroli atbilstoši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) prasībām.

Pirmo reizi ierobežojumi noteikti arī sportistu apģērbam. Ņemot vērā, ka šis ir ielu sports, nav atļauts uz skatuves uzstāties bez apaviem vai apspīlētos vingrotāju kostīmos. Toties ir atļauts izmantot kostīmus ar šova elementiem.

"Pasaules čempionāts Rīgā notiks pēdējo reizi, jo aptuveni 20 valstis jau izteikušas velmi nākamajā gadā pārņemt pasaules čempionāta rīkošanu. Noteikti Rīga tiks priecēta ar daudzām starptautiskām sacensībām, bet pasaules čempionāts Rīgā atgriezīsies tikai pēc vairākiem gadiem," sacīja pasākuma rīkotāji.

(ziņa papildināta ar foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi