Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasaules ceturtdaļfināla pāri uzvar pieaugušajiem reitinga turnīrā sporta dejās Zelta rudens

Pagājušā nedēļas nogalē Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”, kur martā tika aizvadīts Latvijas čempionāts Latīņamerikas (LA) dejās, divas dienas norisinājās krāšņās starptautiskās sporta deju sacensības “Zelta rudens”, ko augstā kvalitātē sarīkoja Deju centrs “Spektrs” un SDK “Stars” ar Aigaru Svaru un Loretu Vainovsku. Daļa no sacensībām vienlaikus bija arī reitinga sacensības “Lielais Rudens reitings”. Dažādās vecuma grupās Standartdejās (ST) un LA dejās divu dienu garumā sacentās dejotāji no četrām valstīm, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas dejotāji augustā ar panākumiem startēja prestižajās “German Open” sacensībās Vācijā, septembrī uzrādīja labus rezultātus pasaules reitinga sacensībās citās valstīs, bet pirms nedēļas Latvijas pieaugušo grupas pāris Vadims Šurins un Anastasija Meškova sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru Pasaules kausā Standartdejās. Taču tieši “Zelta rudens” atklāja jauno sacensību sezonu Latvijā. Šīs starptautiskās sacensības ar Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas pāru dalību bija zīmīgas ar to, ka pēc trīs gadu pārtraukuma tika atjaunotas “Lielā Rudens reitinga” sacensības. Vairāku grupu pāri cīnījās par ceļazīmes nopelnīšanu dalībai pasaules un Eiropas čempionātos, kas notiks atlikušajos šī gada trīs mēnešos.

Pieaugušajiem noteikti jāizceļ Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko, kuri vienīgie šajā grupā tika trijniekā abās deju programmās. Ja pārliecinošā uzvara ST dejās, nestartējot Šurinam un Meškovai, pasaules ceturtdaļfināla pārim bija gaidīta, tad LA dejās iegūto otro vietu var uzskatīt par pārsteigumu. LA dejās savu favorīta statusu attaisnoja pasaules čempionāta ceturtdaļfinālisti Vincencs Torremade Saincs un Megija Dana Morīte. Pieaugušo kokurencē sekmīgi startēja pagājušā gada jauniešu grupas finālisti pasaules čempionātā 10 dejās un Eiropas čempionātā ST dejās Hardi Vahtra un Karīna Kārkliņa, kuri ieguva 5. vietu sestdien LA dejās, bet svētdien ST dejās izcīnīja gaidīto godalgoto vietu, esot otrajiem.

Apmierināti ar nedēļas nogalē paveikto palika Latvijas čempionāta pusfinālisti Daniils Buinickis un Darja Dmitrijeva, kuriem trešā vieta ST dejās un fināls ar 6. vietu LA dejās. Vicečempioniem Evertam Gulbim un Paulai Kukutei šoreiz trešā vieta LA dejās. Ceturtajā vietā ierindojās Latvijas dejotājs Karls Aņiščenko un Daijana Nikona, kuri iepriekšējos astoņus gadus pārstāvēja Kanādu, bet tagad mūsu valsti.

Sakarā ar pasaules čempionātu ST dejās Ungārijā, jauniešiem reitinga sacensībās nepiedalījās visu trīs deju programmu valsts divi labākie pāri – Ernests Aksels Dimants/Marija Paččenko un Ričards Krīviņš/Marija Golubeva. Iepriekš ziņojām, ka Krīviņš ar Golubevu kļuva par pasaules čempioniem jauniešiem, bet Dimantam ar Paščenko 10. vieta 61 pāra konkurencē. Līdz ar to citiem pāriem radās iespējas pacīnīties par uzvaru. Abās programmās visās dejās pirmās vietas ieguva un uzvaras izcīnīja valsts čempionāta ceturtais pāris Armands Goldbergs un Anastasija Čerņigova. Čempionāta bronzas medaļas ieguvēji ST dejās Klāvs Kokins un Karolina Keita Dimante šoreiz bija otrie.

Visās LA dejās otro vietu nopelnīja bronzas medaļas ieguvēji Arti Rauls Āviks un Kristiāna Kirilova, šoreiz ierindojoties aiz Goldberga un Čerņigovas. Savukārt visās LA dejās trešo labāko vērtējumu saņēma valsts čempionāta finālisti Juris Zeiza un Eva Grāvere, kuri bija tuvu trešajai vietai arī ST dejās, it īpaši Lēnajā valsī un Fokstrotā. Godalgoto trijnieku ST dejās beigās noslēdza čempionāta piektais pāris Klāvs Riemers-Silarājs un Patrīcija Mariņaka.

Junioriem II (14-15 g.) abās deju programmās dominēja valsts čempionāta uzvarētāji Jegors Prokins un Poļina Karimova. Ja LA dejās pārliecinoši otrie bija vicečempioni Kristiāns Kalvāns un Debora Čerepanova, tad ST dejās par otro vietu cīnījās vairāki pāri, no kuriem nedaudz sekmīgāki izrādījās Kristens Simsons un Alise Bērzupe. Arī LA dejās Simsons ar Bērzupi bija iesaistīti spraigās cīņās ar vairākiem pāriem par trešo vietu, sarūpējot otro godalgu šajā gadā. Trijniekā pirmo reizi tika arī Roberts Meikšāns un Alise Volkova, kuri ST dejās no trijnieka izbīdīja valsts čempionāta bronzas medaļniekus un maija reitingā otro vietu ieguvušos Marku Morozkovu un Elzu Freibergu, kuriem negaidīti 4. vieta.

Jaunākajiem junioriem (12-13 g.) ST dejās uzvarēja čempioni no Rēzeknes Valters Kotāns un Mirabella Rudusāne. Savukārt LA dejās čempionāta uzvarētājiem Kristiānam Albiņam/Elizabetei Podojņikai nācās samierināties ar trešo vietu, jo viņus apsteidza Aleksejs Ščerbakovs/Vladislava Grigaļčuka un Edvards Zeiza/Paula Linde.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi