Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pasaules rekordistei Isinbajevai tikai bronza kārtslēkšanas sacensībās

Par trīskārtējo olimpisko čempioni kārtslēkšanā pirmdien neizdevās kļūt slavenajai Krievijas kārtslēcējai Jeļenai Isinbajevai, kura Londonas Olimpiādē bija spiesta samierināties vien ar trešo vietu.

Tikmēr zelta medaļu izcīnīja ASV sportiste Dženifera Sūra, kura agrāk bija pazīstama ar uzvārdu Stučinski. Aizvadītajās sacensībās Sūra savā labākajā mēģinājumā pārvarēja 4,75 metru augstumā novietoto latiņu. Sudraba medaļu arī ar pārvarētiem 4,75 metriem izcīnīja Kubas sportiste Jarisleja Silva. Savukārt Isinbajeva trešo vietu ieņēma ar rezultātu 4,70 metri. Isinbajeva iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs Atēnās un Pekinā tika pie zelta medaļas.

Par Londonas olimpisko spēļu uzvarētāju sieviešu lodes grūšanas sacensībās pirmdien kļuva Nadežda Ostapčuka no Baltkrievijas. Šīs sezonas labākā rezultāta pasaulē īpašniece Ostapčuka savā labākajā mēģinājumā finālsacensībās lodi aizgrūda 21,36 metrus tālu. Pirms četriem gadiem Pekinā Ostapčuka ieņēma trešo vietu.

Otro vietu izcīnīja Pekinas olimpisko spēļu čempione Valērija Adamsa no Jaunzēlandes, kura sasniedza rezultātu 20,70 metri. Savukārt bronzas medaļu ieguva krieviete Jevgēņija Kolodko, kura uzrādīja jaunu ersonisko rekordu - 20,48 metri.

Par Londonas olimpisko spēļu čempionu 400 metru skrējienā vīriešiem pirmdien kļuva 19 gadus vecais Kirani Džeimss no Grenādas. Pašreizējais pasaules čempions Džeimss finišēja pēc 43,94 sekundēm, sasniedzot jaunu Grenādas rekordu.

Sudraba medaļu ar rezultātu 44,46 sekundes izcīnīja Dominikānas Republikas sportists Lugelins Santoss, bet trešajā vietā ar jaunu personisko rekordu ierindojās Lalonds Gordons no Trinidadas un Tobago, kurš finišēja pēc 44,52 sekundēm.

Zīmīgi, ka šī bija pirmā reize olimpisko spēļu vēsturē, kad 400 metru distances finālskrējienā nepiedalījās neviens ASV pārstāvis. Pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē amerikāņi šajā distancē aizņēma visu goda pjedestālu - pirmais bija Lašons Merits, otrais finišēja Džeremijs Voriners, bet trešajā vietā ierindojās Deivids Nevils.

Par Londonas olimpisko spēļu čempionu 400 metru barjerskrējienā vīriešiem pirmdien kļuva Dominikānas Republikas sportists Fēlikss Sančess.

2004.gada Atēnu Olimpiādes uzvarētājs šajā distancē Sančess finišēja pēc 47,63 sekundēm, sasniedzot savu šīs sezonas labāko rezultātu. Sudraba medaļu ar jaunu personisko rekordu izcīnīja amerikānis Maikls Tinslijs, kurš no uzvarētāja atpalika par 0,28 sekundēm.

Savukārt pie bronzas godalgas tika Puertoriko sportists Havjers Kulsons, kurš distanci veica 48,10 sekundēs.

Tikmēr Pekinas olimpisko spēļu čempions 400 metru barjerskrējienā Andželo Teilors no ASV šoreiz ieņēma piekto vietu. Pirms četriem gadiem Pekinā amerikāņi šajā distancē ieņēma visu goda pjedestālu - pirmais bija Teilors, otrais finišēja Kerons Klements, bet trešais bija Beršons Džeksons.

Londonas olimpiskajās spēlēs pirmdien kopumā tika sadalīti pieci medaļu komplekti. Par 3000 metru šķēršļu skrējiena finālu sievietēm, kur piedalījās arī mūsu Poļina Jeļizarova, lasiet ŠEIT.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi