Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

PČ B divīzijā meitenes izcīna uzvaru, puiši piekāpjas Itālijas kērlingistiem

Sacensību ceturtajā dienā, 5.janvārī pasaules junioru kērlinga čempionātā B divīzijā Somijas pilsētā Lohjā Latvijas meiteņu izlase atkal tika pie uzvaras, pārspējot Ungāriju ar 8:5, bet puiši piedzīvo pirmo zaudējumu, atzīstot Itālijas pārākumu ar 4:6, portālam Diena.lv pavēstīja Latvijas kērlinga asociācijas pārstāvji.

Šodien Latvijas meiteņu izlase devās cīņā pret Ungāriju. Spēle tika uzsākta ar nozagtu pirmo endu, bet vēlāk pretiniecēm izdodas trešajā endā nozagt divus punktus, kas izvirzīja viņas vadībā ar 3:1. Ejot pārtraukumā mūsu meitenes samazina rezultātu līdz -1 (2:3). Pēc tā ar diviem punktiem sestajā endā izdodas izlīdzināt rezultātu (4:4), bet septītajā, nozogot vienu, iegūta vadība ar 5:4. Ungārietes panāk neizšķirtu astotajā endā (5:5), kas nozīmē, ka uzvarētājs tiks noskaidrots ekstra endā. Ar pēdējā akmens tiesībām Latvijas junioru meiteņu izlase iegūst trīs punktus (8:5) un pēc zaudējuma vakardienas spēlē ir atguvusi uzvaras garšu.

“Meitenes šodien parādīja daudz labāku sniegumu kā vakar un tas arī redzams rezultātā. Spēles pirmajā pusē spēku samērs diezgan līdzīgs, lai gan trešajā endā, nevajadzīgi riskējot, zaudējām divus punktus," komentēja Latvijas meiteņu izlases trenere Iveta Staša-Šaršūne pēc spēles ar Ungāriju:

Pēc pārtraukuma izvēlētā taktika – uzspiest savu spēli nostrādā – gūstam svarīgus punktus. Spēles astotajā endā pēc Evelīnas lieliskā “hit&roll” metiena, šķita ka uzvara ir rokā, tomēr ungārietēm izdodas labs “run back” caur savu sargu un panākts neizšķirts. Ekstra ends mūsu meiteņu izpildījumā tika nospēlēts praktiski bez kļūdām. Paldies līdzjutējiem par uzmundrinājumu un līdzi jušanu!”

Savukārt puišiem šodien bija jātiekas ar Itālijas izlasi, kas līdz šim mačam bija guvusi vienu uzvaru divās spēlēs. Līdz pat spēles pārtraukumam mūsu komandai izdodas noturēt nelielu pārsvaru 3:2, bet pēc tā pretinieki savā spēlē izrādās veiksmīgāki. Piektajā endā viņiem izdodas izcīnīt trīs punktus, bet sestajā vienu nozagt, kas pirms septītā enda mūsu izlasei liek atrasties iedzinējos ar 3:6. Diemžēl pēdējos divos endos neizdodas atgūt zaudēto un spēle noslēdzas ar 4:6, kas ir pirmais zaudējums līdz šim aizvadītajās četrās spēlēs.

Latvijas puišu izlases trenera Anša Regžas komentārs pēc spēles ar Itāliju: “Spēles pirmā puse tika aizvadīta pārdomāti un komanda bija vadībā. Tomēr laikam jāsaka, ka pieredzes trūkums, arī brāķis pieņemtajos lēmumos un izpildījumā liedza šo pārsvaru realizēt uzvarā. Savukārt gados vecākie un pieredzes bagātākie itāļu puiši pēc iegūtajiem trim punktiem sestajā endā nomierinājās un droši novadīja spēli līdz uzvarošām beigām.

Kā jau daudzas lietas pirmajā pasaules čempionātā mūsu komandai, tad arī zaudējums šoreiz ir pirmais. Spēles analīze ir veikta un rīt būs jauna diena!”

Latvijas junioru meiteņu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Bitmete, Madara Bremane, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas junioru puišu izlases sastāvs: Krišs Vonda (skips), Ričards Vonda, Reinis Jučers, Deivids Jēkabsons, Kristaps Vilks, treneris Ansis Regža.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi