Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PČ rīkošanai motokrosā un hokejā piešķirs pusmiljonu eiro

Nākamā gada Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanai un sagatavošanās darbiem 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem kopumā tiks piešķirti 520 000 eiro, liecina otrdien valdības sēdē pieņemtais.

Valdība otrdien akceptēja Nacionālās Sporta padomes lūgumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 370 000 eiro biedrībai Latvijas Motosporta federācija, kas nepieciešami licences iegādei saistībā ar 2020.gada Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanu.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajā rīkojuma projektā skaidrots, ka Latvijā atzītās sporta federācijas 2020.gadā Latvijā plāno rīkot vairāk nekā 20 nacionālas nozīmes starptautiskas sporta sacensības, kuru organizēšanai pieprasītais valsts budžeta līdzfinansējums vairākas reizes pārsniedz 2020.gada IZM plānoto valsts budžeta līdzekļu apmēru - 484 830 eiro.

Ņemot vērā, ka papildus finansējuma piešķiršana 2020.gadā nav iespējama, jo nākamā gada budžets jau ir pieņemt, kā vienu no risinājumiem IZM piedāvā - daļēju valsts līdzfinansējuma piešķiršanu vēl 2019.gadā, turklāt atbalstot tādu nākamgad paredzēto sporta pasākumu finansēšanu, kur pasākuma rīkošanas iespējamība Latvijā ir saistīta ar sacensību licences iegādi, proti, sacensību rīkošanas maksu, kas jāveic attiecīgo sacensību starptautiskajiem organizatoriem, jo licences maksas samaksa ir priekšnosacījums, lai garantētu sacensību iekļaušanu attiecīgā sporta veida starptautiskā pasākumu kalendārā 2020. gadam un attiecīgi šīs sacensības Latvijā varētu notikt.

Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posms ir visaugstākā līmeņa motokrosa sacensības, kas ar valsts finansiālo atbalstu Latvijā tiek organizēts jau kopš 2009.gada, uzsvēra IZM. 2017.gadā ar Starptautiskās Motosporta federācijas pārstāvjiem un Pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē starptautisko organizatoru tika noslēgts līgums un uzņemtas saistības arī 2018.-2020.gadā Latvijā organizēt sacensības.

Ministrija atzīmēja, ka saskaņā ar 2019.gada sacensību laikā veiktajiem sacensību organizēšanas ekonomiskās ietekmes novērtējuma rezultātiem, pasākums Latvijas valsts ekonomikai piesaistījis ārvalstu naudas līdzekļus aptuveni 1,5 miljonu eiro apmērā, kas četras reizes pārsniedz piešķirtā valsts finansējuma apmēru - 360 000 eiro.

Tāpat IZM rīkojuma projektā uzsvēra, ka 2019.gada Sacensības bija visplašāk pasaulē atspoguļotās Latvijā notiekošās sporta sacensības, kas tika translētas lielākajos pasaules sporta televīzijas kanālos un aptvēra auditoriju vairāk nekā 70 pasaules valstīs, turklāt tieši Latvijas posms tika atzīts par vislabāk organizētajām sacensībām 2019.gada Pasaules čempionāta motokrosā MXGP kalendārā.

Savukārt biedrībai Latvijas Hokeja federācija valdība piešķīra 150 000 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas sagatavošanu. IZM izstrādātajā projektā norādīts, ka piešķirot šo finansējumu tiks nodrošināts kvalitatīvs organizācijas komitejas darbs un sekmēta minēto sporta sacensību augsta līmeņa norise.

Valdība arī novembrī atbalstīja 362 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem virknei dažādu sporta federāciju. Tostarp 183 268 eiro piešķirti Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresa izmaksu segšanai saistībā ar 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu. Savukārt Latvijas Hokeja Federācijai piešķirti 78 000 eiro.

Kā ziņots, 2021.gada Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem notiks no 7. līdz 23.maijam, un tas norisināsies gan Rīgā, gan Minskā. Rīgā norisināsies 30 spēles, uz kurām plānots pulcināt ap 175 000 līdzjutēju, tai skaitā vismaz 75 500 no ārvalstīm.

 

Top komentāri

VVZ
V
Bērnu paliatīvajai aprūpei vāc ziedojumus, jo valdībai trūkst naudas. Bet komercsportam nauda atrodas. WTF????
Kowārns
K
Serģis ar Kalvīti ekstāzē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi