Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Pievilcība tenisistēm paver ceļu uz spēlēšanu Vimbldonas centrālajā kortā

Pievilcīgs izskats ir viens no izšķirošajiem faktoriem, kas sākuma kārtās tenisistēm paver ceļu uz spēlēšanu Vimbldonas centrālajā kortā, bet meistarība nereti paliek otrā plānā, atsaucoties uz Grand Slam turnīra rīkotāju teikto, pirmdien raksta Lielbritānijas avīze Daily Mail.

Ar pirmo numuru Vimbldonā izliktā krieviete Dināra Safina vēl nevienu spēli nav aizvadījusi centrālajā kortā - divreiz viņa devās laukumā otrajā kortā, bet vienreiz - pirmajā kortā. "Protams, tas nav godīgi, taču es [spēļu] sarakstus netaisu," teica Safina.

Neizpratni par laukumu dalījumu izteica arī Francijas atklātajā čempionātā uzvarējusī Krievijas tenisiste Svetlana Kuzņecova, kurai līdz šim iedalīja pirmo, trešo un 14. kortu.

Turnīra rīcības komitejas pārstāvis Džonijs Pērkinss nenoliedza, ka spēlētāju skaistumam ir sava loma kortu sadalē. "Āriene ir viens no faktoriem," viņš teica. Tā nav nejaušība, ka centrālajā kortā spēlē skaistas tenisistes, piebilda Pērkinss, paskaidrojot, ka, dalot kortus nākamās dienas spēlēm, tiek ņemts vērā arī numurs, ar kādu spēlētāja izlikta turnīrā, viņas pretiniece un vieta pasaules rangā.

Pēc neoficiālas informācijas, būtiska loma centrālajā kortā norīkojamo spēļu izvēlē ir BBC, taču raidorganizācija šādus apgalvojumus noliedza.

Viena no Vimbldonas centrālajā kortā notikušajām spēlēm jau nodēvēta par "skaistuļu cīņu", kad tikās izlikto spēlētāju vidū neiekļuvušas tenisistes krieviete Marija Šarapova un argentīniete Žizele Dulko. Ne sportisku apsvērumu dēļ centrālajā kortā notikušas vēl vairākas spēles. Piemēram, dānietes Karolīnas Vozņackas cīņa pret Krievijas tenisisti Mariju Kiriļenko un Baltkrievijas pārstāves Viktorijas Azarenkas spēle ar rumānieti Soranu Kristea.

Būtiski, ka vīriešu turnīrā Vimbldonas centrālajā kortā tiek vienīgi augstāk izliktie spēlētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi