Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirmo reizi Latvijas čempionāts sporta dejās norisinājies Rēzeknē

Nedēļas nogalē Latgales vēstniecībā Gors norisinājās Sporta deju kluba Viva un Latvijas Sporta deju federācijas rīkotais Latvijas čempionāts 10 deju programmā (5 Standartdejas + 5 Latīņamerikas dejas). Rēzeknē, kas pirmo reizi uzņēma kādu no Latvijas čempionātiem sporta dejās, medaļnieki tika noskaidroti septiņās dažādās vecuma grupās, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Iepriekšējos pāris gadus skaistajā Latgales vēstniecības “Gors” zālē, kur ir viena no vislabākajām akustikām Baltijas valstīs, tika rīkoti valsts reitinga turnīri, taču čempionāts pilsētā Latgales sirdī notika pirmo reizi. SDK “Viva” sarīkoja lieliskas sacensības, sarūpējot pirmo reizi valsts čempionātā dzīvo mūziku (Rēzeknes bigbends Laura Amantova vadībā), kā arī uzaicinot uzstāties ar šova dejām pasaules un Eiropas čempionus 10 dejās Konstantīnu Gorodilovu un Dominiku Bergmanovu no Igaunijas.

Pieaugušo grupā konkurenci neizjuta un visās desmit dejās vienbalsīgu pirmo vietu ieguva šajā sezonā kopā dejot sākušie Romāns Dobrecovs/Violeta Ļevčenko (Škutāna DS). 2019.gadā viņi abi ar iepriekšējiem partneriem arī uzvarēja 10 deju čempionātā, Violetai to paveicot jauniešos, bet Romānam pieaugušo grupā. Otro vietu ieguva rīdzinieki Maksims Gorelovs/Anna Marija Reča (Rihtera deju skola), bet trijnieku noslēdza Dins Mironovs/Veronika Siņicina (Rēzekne).

Jauniešiem (16-18 g.), kur sacentās 21 pāris, sanāca vislielākā konkurence un arī vislīdzīgākā cīņa par uzvaru. Eiropas čempionāta 7.vietas ieguvēji Andrejs Griņēvičs/Kornēlija Dobrovoļskite (“Dzintars”) dominēja Standartdeju (ST) programmā, bet Artūrs Biele/Marija Kravčuka (“Dancers”) pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu Latīņamerikas (LA) dejās. Līdz ar to abi pāri ieguva vienādu punktu skaitu. Pirmo uzvaru jauniešu grupā svinēja rīdzinieks Griņēvičs ar Dobrovoļskiti, kuri no tiesnešiem visās desmit dejās bija saņēmuši nedaudz vairāk pirmo vietu nekā Biele un Kravčuka. “Miradas” dejotāji Germo Karls Somers ar rīdzinieci Kseniju Razinu visās dejās ieņēma trešo vietu, pirmo reizi iekļūstot trijniekā jauniešu grupā.

Junioriem II (14-15 g.) savu pārākumu nodemonstrēja pasaules čempionāta pusfinālisti Ernests Dimants/Marija Paščenko (Daces deju skola), bet rīdzinieki Reinis Līdaka un Marta Palmbaha (Škutāna deju skola) astoņas dejās ieņēma otro vietu, sasniedzot savu labāko rezultātu čempionātos. Trešajā vietā nostabilizējušies “Vivas” dejotāji Ņikita Bogdanovs/Sanita Misiņa līdz šim trijniekā nebija tikuši. Tikmēr Junioriem I (12-13 g.) arī visās dejās labākie bija rīdzinieki Ričards Krīviņš/Eva Grāvere, palīdzot “Daces deju skolai” otro gadu pēc kārtas tikt pie diviem tituliem šajā disciplīnā. Par prieku mājiniekiem U21 grupā uzvaras laurus plūca Daniils Buinickis/Darja Dmitrijeva (“Viva”). Jaunākajā bērnu grupā (11 gadi un jaunāki) trešo gadu pēc kārtas pirmo vietu izcīnīja rīdzinieki Jegors Prokins/Poļina Karimova (“Estētika”), bet senioriem tāpat kā 2019.gadā nepārspēti palika Sergejs un Kristīne Latņikovi (Deju studija 7).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi