Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pirmo reizi visiem Baltijas kausa posmiem kalnu slēpošanā piešķirts FIS statuss

Tieši pēc mēneša, 7. un 8.novembrī, Lietuvas pilsētā Druskininkos otro sezonu pēc kārtas sāksies kopumā trīs posmus ietverošais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kas ir lielākās un spēcīgākās kalnu slēpošanas sacensības Baltijā un arī tuvākajos Eiropas austrumu puses reģionos. Šosezon arī Lietuvas posmam ir piešķirts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, kā tas pagājušajā sezonā bija noslēdzošajiem diviem posmiem Latvijā un Somijā, līdz ar to pirmo reizi visi trīs Baltijas kausa posmi būs FIS sacensības, informē Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) preses sekretārs Ivars Bācis.
LSS, uzlabojot organizatoriskās prasmes un apliecinot sevi kā augsta līmeņa sacensību rīkotāju, pagājušajā sezonā ierastā viena posma vietā noorganizēja Baltijas kausa sezonu ar trim posmiem, katram notiekot savā valstī – Lietuvā, Latvijā un Somijā, līdz ar to šī būs jau otrā sezona paplašinātājā variantā. Šogad FIS statuss ir piešķirts arī pirmajam posmam, kas divas dienas, 7. un 8.novembrī, norisināsies Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow Arena”, kas atrodas Druskininkos. Šī trase atbilst starptautiskajām prasībām, lai tur varētu notikt FIS līmeņa kalnu slēpošanas sacensības. Abas dienas visi dalībnieki – pieaugušie un juniori, kuriem tās būs gan FIS sacensības, gan arī Baltijas kauss, kā arī jauniešu grupas pārstāvji, kuriem tas būs tikai Baltijas, sacentīsies slaloma disciplīnā. 

Tāpat kā pagājušajā sezonā Baltijas kausa otrais un trešais posms ir ielikti pēc jaunā gada. Otrais posms atkal notiks pie mums Siguldā februāra beigās. Arī šeit pieaugušajiem abas dienas sacensību programmā ir paredzēts slaloms, bet jauniešu grupas kalnu slēpotāji sestdien un svētdien sacentīsies milzu slalomā. 

Visplašākā un disciplīnu ziņā bagātākā programma paredzēta noslēdzošajā posmā Somijā, kur otro gadu pēc kārtas marta vidū sacensības notiks aiz polārā loka atrodošajā ciematā Pihē. Līdz ar to šis posms ir arī visgarākais, jo ilgs desmit dienas. Jauniešu un “Master” grupām Baltijas kausa ietvaros ir paredzētas četras disciplīnas – supergigants, kombinācija, milzu slaloms un slaloms, kurās tiks izcīnīti arī Latvijas čempionu tituli, bet pieaugušajiem un junioriem supergigants un kombinācija būs nacionālā līmeņa starti, vienlaicīgi ietverot Latvijas nacionālā čempionāta ieskaiti, bet milzu slalomā un slalomā viņi startēs FIS sacensībās, kurās viens starts katrā no pieminētajām būs ar nacionālā čempionāta statusu. Šogad papildus slalomam arī milzu slaloms būs FIS statusā.  

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad ir paredzēts Baltijas kausa kopvērtējums, ņemot vērā visos trijos posmus uzrādītos rezultātus. Konkurence šosezon būs vēl spēcīgāka, jo arvien vairāk valstis vēlas piedalīties Baltijas kausā, kas ar katru gadu kļūst prestižāks. Ja šogad martā Somijā piedalījās 10 valstu pārstāvji, tad uz pirmo posmu novembra sākumā Lietuvā ir pieteikušies jau 16 valstu kalnu slēpotāji, ieskaitot spēcīgās Skandināvijas valstis un Alpu slēpošanas lielvalstis Austriju un Itāliju, kā arī no tālās Austrālijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi