Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pistoriusam nebūs jāinformē policijas pārstāvji par savu atrašanās vietu

Slavenajam DĀR sprinterim Oskaram Pistoriusam pēc atbrīvojuma no apcietinājuma pret drošības naudu nebūs jāinformē policijas pārstāvji par savu atrašanās vietu un ikdienas gaitām, paziņojis vietējās Pretorijas tiesas pārstāvis.

Kā zināms, piektdien pēc četras dienas ilgas noklausīšanās Pistoriuss, kurš apsūdzēts savas draudzenes slepkavībā, tomēr saņēma tiesas atļauju atstāt apcietinājumu apmaiņā pret drošības naudu. 

Sākotnēji tika pausts, ka pēc atbrīvošanas sportistam katru pirmdienu un piektdienu no plkst.5 līdz 11 rītā pēc Griničas laika būs jāierodas vietējā policijas iecirknī, informējot tā darbiniekus par savām gaitām. 

Pirmdien vietējā Pretorijas policijas iecirknī Pistoriusa ierašanos gaidījuši liels skaits vietējo un starptautisko mediju pārstāvji, taču sportists tajā nav ieradies. 

Tagad kļuvis zināms, ka ziņošana policijas pārstāvjiem bijis tikai aizstāvības un prokuratūras ieteikums, kas nav ticis iekļauts Pistoriusa galējā spriedumā. 

Jau ziņots, ka piektdien Pistoriuss tika atbrīvots no apcietinājuma apmaiņā pret drošības naudu - vienu miljonu Dienvidāfrikas randu (59 600 latu). 

Pistoriuss apcietinājumā pabija kopš 14.februāra. Prokuratūra viņam uzrādījusi apsūdzību tīšā slepkavībā, ko pats sportists noliedzis. 

Ja Pistoriuss tiks atzīts par vainīgu, smagākais viņam piemērojamais soda mērs ir mūža ieslodzījums.

Sportistam tiesas priekšā atkārtoti būs jāstājas 4.jūnijā. 

DĀR sportists apsūdzēts savas 29 gadus vecās draudzenes Rīvas Stīnkempas slepkavībā, kura tika nošauta viņa mājā Pretorijā, Svētā Valentīna dienā. Pistoriuss tiesas priekšā izteicies, ka veicis šāvienus cauri vannas istabas durvīm, kur slēpās viņa draudzene, jo bijis "šausmīgi nobijies", ka kāds caur atvērtu logu ielauzies viņa greznajā mājā. 

Noklausīšanās laikā saņemtas liecinieku liecības, ka notikušā naktī abu starpā bijuši dzirdami skaļi strīdi un kliedzieni, pēc kuriem atskanējuši atkārtoti šāvieni. 

Pistoriuss, kuram ir amputētas abas kājas un kurš skriešanai izmanto īpašas protēzes, pagājušajā vasarā piedalījās Londonas Olimpiādē. DĀR sportists kļuva par pirmo cilvēku ar invaliditāti spēļu vēsturē, kurš sacenties ar pasaules labākajiem atlētiem. 

Pistoriusa aizstāvībā strādā spēcīga advokātu komanda, medicīnas speciālisti, kā arī sabiedrisko attiecību speciālisti. Kopš viņa nonākšanas apcietinājumā līgumattiecības ar sportistu izbeiguši viņa galvenie atbalstītāji Nike un Oakley.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi