Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pļaviņam un Šmēdiņam pienāksies līdz 27 000 latu katram, Radevičai - līdz 21 600 latiem

Par panākumiem Londonas olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par izcīnīto bronzas medaļu pludmales volejbolā katram var piešķirt līdz 27 000 latu, savukārt tāllēcējai Inetai Radevičai par iegūto ceturto vietu - līdz 21 600 latiem, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Politikas iniciatīvu un attīstības departaments.

Šādus apbalvojumu apmērus paredz Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Noteikumi nosaka, ka olimpisko spēļu sportistiem individuālajos sporta veidos un disciplīnās par izcīnīto pirmo vietu piešķir naudas balvu līdz 100 000 latu. Naudas balvas piešķir arī par olimpiskajās spēlēs iegūto otro, trešo, ceturto, piekto un sesto vietu. Šajā gadījumā piešķiramās naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Sportistam, kas startē individuālo sporta veidu komandā, piešķir naudas balvu līdz 75% no šajos noteikumos noteiktās viena sportista naudas balvas apmēra. Pēc pašlaik spēkā esošā normatīvā regulējuma pludmales volejbolistiem Pļaviņam un Šmēdiņam par izcīnīto trešo vietu pludmales volejbolā katram var piešķirt līdz 27 000 latu. Par konkrētu naudas balvas apjomu lems Latvijas Nacionālā sporta padome.

Papildus tam, lai veicinātu sporta veida vai disciplīnas attīstību, par olimpiskajās spēlēs iegūtajām pirmajām trijām vietām individuālajos sporta veidos Ministru kabinets attiecīgajai sporta veida federācijai var piešķirt līdz 25 000 latu, lai veicinātu sporta veida vai disciplīnas attīstību.

Arī sportistu treneriem un sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem var tik piešķirtas naudas balvas kopumā līdz 50% apmērā no sportistam piešķiramā naudas balvas apmēra.

Lai saņemtu naudas balvu, attiecīgajai Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzītai sporta veida federācijai, līdz šā gada 15.oktobrim jāvēršas IZM ar iesniegumu. Tas kopīgi ar citu federāciju iesniegumiem par sasniegumiem 2012.gadā tiks izskatīts Latvijas Nacionālajā sporta padomes sēdē, kas varētu notikt šī gada novembrī, līdz ar to šis jautājums valdības sēdē varētu tikt izskatīts šī gada decembra pirmajā pusē.

Izņēmuma gadījumā jautājums par naudas balvām par izciliem sasniegumiem Olimpiskajās spēlēs var tikt skatīts arī ātrāk.

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis ir lepns par sportistu sasniegumiem un sirsnīgi sveic pludmales volejbolistus Pļaviņu un Šmēdiņu ar izcīnīto bronzas medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs, kas viņam un citiem Latvijas līdzjutējiem sagādāja ārkārtīgi skaistus un elpu aizraujošus brīžus.

Kā ziņots, Pļaviņš un Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu mačā par trešo vietu ceturtdien uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes, izcīnot bronzas godalgas. Šī ir Latvijas pirmā medaļa Londonas Olimpiādē.

Papildus valsts piešķirtajai prēmijai Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks rīdzinieks Pļaviņš un viņa treneris Aigars Birzulis no Rīgas domes saņems 4000 latu lielu naudas balvu katrs, paredz šonedēļ pašvaldības pieņemtais lēmums. Savukārt Kuldīgas novada dome piešķirs 4000 latu lielu balvu novadniekam Jānim Šmēdiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi