Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pļaviņš un Samoilovs pasaules čempionātu sāk ar uzvaru pār Krievijas duetu

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš sestdien ar uzvaru sāka Nīderlandē notiekošo pasaules čempionātu.

F apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 2-0 (21:18, 24:22) pieveica krievus Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku.

Maču veiksmīgāk iesāka krievi, izvirzoties vadībā ar pāris punktu pārsvaru, taču Latvijas volejbolisti ar laiku atspēlējās un izvirzījās vadībā ar 7:5. Šo pāris punktu pārsvaru Samoilovs/Pļaviņš noturēja līdz pat pirmā seta beigām. Savukārt otrais sets tika aizvadīts spraigākā cīņā, abām komandām pārmaiņus gūstot punktus, taču Krievijas pārim izdevās pirmajiem nonākt līdz setbumbai - 20:19. Tomēr Latvijas duets neļāva pretiniekiem gūt virsroku šajā setā, spraigā galotnē atspēlējoties un izcīnot arī panākumu ar 24:22.

Līdz ar to Samoilovs/Pļaviņš pasaules čempionātu sākuši ar uzvaru divos setos.

Zīmīgi, ka pieredzējušais Barsuks ir 2007.gada pasaules vicečempions.

Tieši pirms desmit gadiem Samoilovs un Pļaviņš duetā kļuva par pasaules čempioniem U-21 vecuma grupā, bet viņa pēdējais kopējais turnīrs bija 2008.gada Pekinas olimpiskās spēles. Kopš tā laika viņi spēlē ar dažādiem pāriniekiem, bet uz šo turnīru atkalapvienojušies, jo Samoilova ierastais partneris Jānis Šmēdiņš jūnija sākumā guva meniska traumu, pēc kuras sportistam nav izdevies laicīgi atlabt.

Tikmēr Pļaviņš vēl tikai pagājušajā nedēļā duetā ar Haraldu Regžu uzvarēja Eiropas spēlēs. Pirmdien viņš atgriezās Latvijā, bet trešdien jau devās uz pasaules čempionātu.

Zīmīgi, ka Eiropas spēļu finālā Pļaviņš un Regža pieveica pirmos pasaules čempionāta pretiniekus Koškarevu un Barsuku. Bez Eiropas spēlēm krievu duetam, kas apvienojies vien pirms šīs sezonas, sekmīgākās bijušas Pasaules kausa "Open" kategorijas sacensības Lucernā, kur tika izcīnīta devītā vieta.

Pasaules čempionāts Nīderlandē norisināsies līdz 5.jūlijam. Turpinājumā Latvijas pludmales volejbola duetam svētdien paredzēta cīņa ar nīderlandiešiem Stīvenu van de Veldi un Mihilu van Dorstenu, bet pēc dienu ilgas pauzes viņi spēkosies ar Čīles pāri Estevanu un Marko Grimaltiem.

Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās vienības, kā arī astoņi no 12 trešo vietu ieguvējiem kvalificēsies izslēgšanas sacensībām.

Šajā sezonā kopumā Samoilovs kopā ar Šmēdiņu bija plānojuši nodrošināt sev dalību nākamā gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs, kuru kvalifikācijā tiek ņemti vērā Pasaules kausa posmi, Kontinentālā kausa posmi un pasaules čempionāts. Latvijas spēcīgākais pludmales volejbola duets jūnijā izlaida "Major" kategorijas turnīrus Horvātijā un Norvēģijā, kā arī nepiedalījās Grand Slam turnīrā ASV.

Kā iepriekš aģentūrai LETA atzina Samoilovs, šai sezonai izvirzīto mērķi būs grūti izpildīt.

Iepriekšējos pasaules čempionātos Latvija bijusi pārstāvēta kuplākā skaitā nekā šogad. Vēl pirms diviem gadiem Polijā notikušajā turnīrā vīru sacensībās Latvijas godu aizstāvēja trīs dueti, bet dāmām - viens. Savukārt 2011.gadā Pļaviņš kopā ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja līdz šim augstāko vietu pasaules čempionātos Latvijas vēsturē, iegūdami ceturto pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi