Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pļaviņš/Šmēdiņš salauž venecuēliešu pretestību, nodrošina vietu 1/8 finālā

Lielisku dāvanu savā 25.dzimšanas dienā otrdien Londonā sagādāja pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš, kurš kopā ar Mārtiņu Pļaviņu svinēja otro uzvaru olimpiskajā turnīrā. Šoreiz 38 minūšu laikā ar 2:0 (21:14, 21:16) izdevās sakaut Venecuēlas duetu Hesusu Viljafani/Igoru Ernandesu, tādējādi iekļūstot izslēgšanas turnīrā. To mazliet vēlāk nodrošināja Nīderlandes pāra uzvara pret vāciešiem grupas otrajā spēlē.

Pirmo punktu ar kļūdu mūsējiem uzdāvina pretinieki, bet pēc divām Pļaviņa veiksmīgām darbībām jau 3:1. Pēc garākas epizodes un lieliskas aizsardzības rezultāts jau 6:2 latviešu labā, venecuēlieši spiesti ņemt pauzi. Brīdi vēlāk pēc efektīgas Mārtiņa gremdes rezultāts jau kļuvis 9:5 un komandas mainījās laukuma pusēm. Sekoja vēl vairākas sekmīgas epizodes mūsējo izpildījumā un uz tablo jau 13:6, bet no debesīm sāka krist lielas lietus lāses. Turpinājumā šaubas par Latvijas pāra panākumu 1.setā īsti neradās (15:9, 17:10). Pie 18:12 venecuēlieši bumbu raidīja autā, nekļūdīgs arī Pļaviņš (20:13), tomēr pirmo setbumbu izmantot neizdevās. Ar otro mēģinājumu viss tiek nokārtots – 21:14 pirmajā setā.

Arī otrajā setā pirmais punkts mūsejiem, bet pretinieki pamanījās pirmo reizi mačā izvirzīties vadībā (1:2). Kādu brīdi spēle ritēja smagi - punkts punktā, vadībā ar vienu punktu pārmaiņus esot abiem duetiem. Ejot tehniskajā pārtraukuma ar 11:10 priekšā Mārtiņš un Jānis. Brīdi vēlāk jau 14:12, tad arī 15:13 mūsējo labā, beidzot izdodas mazliet atrauties. Pie 17:14 punktu atgūst pretinieki, bet seko lielisks uzbrukums latviešu izpildījumā. Tad vēl viena garāka izspēle un jau pirmā mačbumba – pretinieki paši izdara visu, lai uzvarētu Latvija (21:16).

Pļaviņš/Šmēdiņš šajā mačā izpildīja 22 veiksmīgas darbības aizsardzībā, no kurām 18 Mārtiņa Pļaviņa kontā - latvietis vēlreiz apliecinājis savu pasaules klases aizsardzības spēlētāja slavu. Sekmīgs bija 31 no pavisam 52 mūsējo uzbrukumiem.

Savā pirmajā spēlē latvieši svētdien trijos setos pārspēja spēcīgo vācu duetu Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuri šovakar piekāpās arī Nīderlandes duetam Ričardam Šuilam/Reineram Numerdoram (9:21, 16:21). Tas nozīmē, ka Pļaviņš/Šmēdiņš ar nīderlandiešiem ceturtdien plkst.11 no rīta cīnīsies par uzvaru grupā, bet zemāk par otro vietu vairs būt nevar.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi