Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pļaviņš/Šmēdiņš smagā cīņā uzveic spēcīgo vācu pludmales volejbolistu duetu Matisiku/Erdmanu

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, olimpiskā pludmales volejbola turnīra E apakšgrupas pirmās kārtas cīņā ar 2:1 (19:21, 23:21, 15:9) svētdien pārspēja vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs. 

Pašā cīņas sākumā starp volejbolistiem un tiesnesi izraisījās diskusija par rezultātu uz tablo - lai gan tas vēstīja 4:3 latviešu labā, rezultāts tika koriģēts uz 3:3, kāds tas patiesībā arī bija. Kādu brīdi sets ritēja punkts punktā, bet pēc tehniskā pārtraukuma ar 3-4 punktiem vadībā turējās Pļaviņš/Šmēdiņš. Pie 17:17 kļūdījās Pļaviņš un, lai gan vēl divas reizes izdevās panākt neizšķirtu, galotnē uzvarēja vācieši - 19:21.

Otro setu mūsējie sāka vareni (5:0), tomēr pēc vairākām kļūdām uz tablo jau 7:7. Turpinājumā cīņa risinājās identiski 1.setam - ar pāris punktiem vadībā latvieši, bet uz beigām sasparojās pretinieki. Pļaviņš/Šmēdiņš pie 19:20 atspēlēja mačbumbu, taibreikā tomēr salaužot vāciešu pretestību - 23:21.

Trešais sets sākās ar 3:0 Latvijas pāra labā un tas izrādījās izšķiroši. Lai gan turpinājumā dažas reizes pietuvojās (4:2, 8:5), vācieši tomēr nespēja izrādīt nopietnu pretestību un Pļaviņš/Šmēdiņš svinēja pirmo uzvaru turnīrā. Sets 15:9, bet spēlē 2:1.

E grupas otrā cīņa Pļaviņam/Šmēdiņam paredzēta otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā latvieši ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri izlikti ar piekto numuru.

Abu minēto pāru savstarpējā pirmās kārtas mačā svētdien ar 2-1 (21:18, 17:21, 15:10) uzvarēja Nīderlandes sportisti.

Pirmdien savu otro cīņu D grupā aizvadīs Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins, kuri pirmajā spēlē arī uzveica savus pretiniekus - Polijas duets Gžegožs Filajeks un Mariušs Prudels tika pārspēts ar 2:1 (12:21, 21:15, 15:12). 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi