Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Prūsis: Šoreiz mans pacietības mērs bija pilns

Pēc aizvadītajā nedēļas nogalē Kēnigszē trasē (Vācija) notikušajām Pasaules kausa (PK) 4.posma divnieku sacensībām Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis bija sadusmojies ne pa jokam. "Nelietīga rīcība, neko citu es nevaru pateikt. Ja tā būtu pirmā reize, tad vēl varētu pieciest, bet vācieši šādi izrīkojas itin bieži, kad sacensību laikā pamatīgi snieg," laikrakstam Diena skaidroja Prūsis.

Par ko īsti ir runa? Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu startēja pirmie, bet pirms tam bobsleja kamanu iestumšanas posmā trase netika iztīrīta. Vēl vairāk - Latvijas televīzijai pēc pirmā brauciena saērcinātais Prūsis tobrīd atzina, ka strādnieki sniegu drīzāk sastūmuši starta gropē, nevis to iztīrījuši. Līdz ar to starta laiks pirmajā braucienā mūsējiem ievērojami atpalika no līdera Beāta Hefti ekipāžas (4.98 s pret 4.82 s), arī sniega pārpilnajā trasē Latvijas vadošais duets drīzāk darbojās kā sniega šķūris un rezultātā līderiem zaudēta sekunde(!) vienā braucienā. Otrajā braucienā jau tikai simtdaļu sliktāks starts kā Hefti un summā 5.vieta, pirmo reizi sezonas četros posmos paliekot bez vietas uz goda pjedestāla.

"Parasti es uz šādiem gājieniem cenšos nereaģēt, taču šoreiz mans pacietības mērs bija pilns un uzrakstīju protestu. Būtībā šādā situācijā pirmo braucienu vajadzēja atcelt," uzskata S.Prūsis.

Latvijas protests tika noraidīts, taču interesanti, ka 100 eiro naudas iemaksa Prūsim tika atdota atpakaļ, vēsta Diena. Ja protestu noraida, nauda parasti paliek Starptautiskās Bobsleja un skeletona (FIBT) federācijas rīcībā. Tas tikai norāda, ka FIBT pārstāvji zināmā mērā atzina, ka Prūsim bijusi taisnība. Ar nokārtu galvu latviešu virzienā skatījies arī Vācijas izlases treneris Kristofers Langens. "Man pret Vācijas komandu nav nekādu pretenziju, jo viņi nav vainīgi. Nelietīgi rīkojās trases strādnieki," noslēdz Prūsis.

Svētdien ne laikapstākļi, ne trases strādnieki neko vairs neietekmēja - Melbārža četrinieks ierindojās 3.vietā, bet augsto piekto vietu izcīnīja Oskara Ķibermaņa pilotētā ekipāža.

Nākošajā nedēļas nogalē mūsējie sacentīsies PK 5.posmā dabīgajā ledus trasē Sanktmoricā (Šveice). Uz to pošas arī mūsu trešais pilots Uģis Žaļims, kurš šosezon brauc Eiropas kausos un aizvadītajā piektdienā kopā ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi ieņēma dalītu 1.vietu divnieku sacensībās tieši Sanktmoricā. Tas nozīmē, ka pēc ilgāka pārtraukuma trasē redzēsim trīs Latvijas ekipāžas, vēsta bobslejs.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi