Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rašmane PK posmā vingrinājumā ar pistoli 25 metru distancē finālā izcīna ceturto vietu

Agate Rašmane trešdien Indijā Pasaules kausa (PK) posmā šaušanā vingrinājumā ar pistoli 25 metru distances finālā izcīnīja ceturto vietu.

Otrdien sportistes aizvadīja kvalifikācijas sacensības šaušanā uz precizitāti, kur Rašmane sērijās sakrāja 94, 95 un 99 punktus, kas ar summā nopelnītiem 288 punktiem ļāva ieņemt sesto vietu.

Trešdien ātršaušanas kvalifikācijā viņa trīs sērijās nopelnīja attiecīgi 94, 95 un 98 punktus, kas summā deva 575 punktus un sesto vietu. 

Kvalifikācijā startēja 16 sportistes, bet finālā iekļuva tikai astoņas labākās.

Finālā Rašmane pirmās kārtas trešajā šāvienu sērijā nopelnīja desmit punktus, tādējādi sasniedzot otro jeb izslēgšanas kārtu. Labākajā mēģinājumā Latvijas sportiste nopelnīja 20 punktus un izcīnīja ceturto vietu.

Uzvaru ar 32 punktiem svinēja mājiniece Činki Jadava, kura apsteidza savu tautieti Rai Sarnobatu. Arī otrās vietas ieguvēja nopelnīja 32 punktus, bet pēc papildrādītājiem labāka bija Jadava. Bronzu vēl viena indiete Manu Bakera, kura nopelnīja 28 punktus.

Jau ziņots, ka pirmdien Rašmane un Lauris Strautmanis jaukto komandu disciplīnā šaušanā no desmit metriem ierindojās sestajā pozīcijā.

Sestdien Rašmane šaušanā no desmit metriem individuālajā disciplīnā finālā izcīnīja sesto vietu. Vīru konkurencē uzreiz aiz fināla dalībnieku pulka palika Emīls Vasermanis, kurš nopelnīja 576 punktus un ierindojās devītajā pozīcijā. Strautmanis ar 568 punktiem kvalifikācijā ieņēma 17.vietu starp 26 sportistiem.

Aprīlī Pasaules kausa posms bija plānots Korejā, bet šīs sacensības ir pārceltas. Maija un jūnija mijā Horvātijā norisināsies Eiropas čempionāts, kurā 25 un 50 metru distancēs tiks sadalītas divas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet vēl viena tiks noskaidrota Eiropas valstu šāvēju atlases turnīrā.

Vēl viena vieta tiks augstāko vietu ieņēmušajai sportistei pasaules rangā, bet divas vietas piešķirs speciāla komisija.

Rašmane olimpiskās kvalifikācijas rangā šaušanā ar pistoli desmit metros ieņem 17.vietu, bet Tokijā piedalīsies 29 sportisti. Vīru rangā Strautmanis atrodas 62.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi