Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 13. jūnijs
Uva, Ainārs, Zigfrīds

Rastorgujevs pasaules čempionāta iedzīšanas sacensības pakāpjas līdz 25.vietai

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Somijā notiekošajā pasaules čempionātā aizvada 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības svētdien pakāpās līdz 25.vietai.

Sestdien notikušajā sprintā Latvijas vadošais biatlonists ar četrām kļūdām šaušanā bija tikai 42.vietā. Turklāt arī iedzīšanā viņš jau pirmajā šaušanā kļūdījās divas reizes, bet otrajā un trešajā - pa vienai. Tomēr ceturtajā šaušanā Latvijas sportists bija nekļūdīgs un pakāpās līdz 25.pozīcijai.

Par uzvarētāju kļuva vācietis Ēriks Lesers, kurš sprintā bija piektais, bet iedzīšanā noguldīja visus 20 mērķus. Viņam 17 sekundes zaudēja krievs Antons Šipuļins, savukārt trešais palika norvēģis Tarjeijs Bē.

Rastorgujevs uzvarētājam finišā zaudēja divas minūtes un 14,3 sekundes.

Zīmīgi, ka sprintā uzvarējušais Juhanness Tingness Bē palika vien 31.pozīcijā.

Kā zināms, pārējie Latvijas biatlonisti sprintā uzrādīja pieticīgākus rezultātus, iedzīšanai nekvalificējoties - Roberts Slotiņš finišu sasniedza 93.pozīcija, pieļaujot četras kļūdas, Toms Praulītis ar divām kļūdām šaušanā bija 106.vietā, bet deviņas pozīcijas zemāk, pieļaujot piecas kļūdas, bija Rolands Pužulis.

Vēlāk šodien plkst.17 pēc Latvijas laika iedzīšanas sacensības desmit kilometru distancē aizvadīs arī dāmas. Latvija tajās nebūs pārstāvēta, jo Baiba Bendika sestdien 7,5 kilometru sprintā ar trim kļūdām ugunslīnijā bija vien 83.vietā.

Šis pasaules čempionāts Somijā sākās jau ceturtdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktās stafetes sacensībās uzvarēja Čehija.

Savukārt sestdien notikušajās sprinta sacensībās uzvaras izcīnīja norvēģis Juhanness Tingness Bē un Marija Dorina no Francijas.

Pasaules čempionāts turpināsies ar 15 kilometru individuālajām sacensībām dāmām, kas norisināsies nākamās nedēļas trešdienā.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums. Pasaules kausa sacensībās Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Šajā sezonā Latvijas biatlonists vairākkārt saskāries ar neveiksmēm un veselības problēmām, tāpēc šobrīd Pasaules kausā viņš atrodas 28.pozīcijā. Šajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa sacensībās reizi izcīnījis piekto vietu, bet divreiz finišējis sestais.

Pasaules čempionāts Somijā ilgs līdz 15.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi