Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 11. jūnijs
Mairis, Ingus, Vidvuds

Regbija leģendas Ņikonova atvadu spēlē 1991.gada Latvijas izlase uzvar pašreizējo klubu izlasi

Regbija spēlē, kurā tika atzīmēta 20. gadadiena kopš Latvija uzņemta Starptautiskajā Regbija federācijā (FIRA-AER) un Starptautiskajā Regbija padomē (IRB), kas vienlaikus bija kādreizējā izlases kapteiņa Vladimira Ņikonova atvadu spēle, 1991. gada Latvijas izlase pārspēja Latvijas klubu sastādīto izlasi.

Sestdien Upesciemā notikušajā spēlē neatkarīgās Latvijas pirmā izlase guva uzvaru ar 12:7, informēja Latvijas Regbija federācija. Valstsvienība radās 1991. gadā, kad RAF meistarkomanda izcīnīja uzvaru PSRS pirmās līgas čempionātā un jau tajā pašā gadā, atjaunojoties Latvijas valstiskajai neatkarībai, bet Latvijas Regbija federācijai iestājoties FIRA-AER un IRB sastāvā, veidoja valstsvienības sastāvu, kas 1992. gada jūlijā aizvadīja pirmās spēles pret Ukrainu un Gruziju. No šī virknējuma tika izveidota arī pirmā Latvijas regbija 7 izlase, kas 1992. gadā spēja kvalificēties un 1993. gadā piedalīties pirmajā Pasaules kausa izcīņā regbijā 7, kas notika Skotijā.

20 gadu jubilejas spēlē Latvijas pirmo izlasi cīņā vadīja tās toreizējais galvenais treneris Uldis Bautris, kurš arī pats nevairījās doties laukumā, bet Latvijas klubu sastādīto izlasi treneris Normunds Struža un menedžeris Kārlis Vents.

''Paldies visiem, kas šos ilgos gadus kopā ar mani ir spēlējuši gan vienā komandā, gan laukuma pretējā pusē. Tie noteikti nav velti nodzīvoti gadi. Paldies visiem par sadarbību un konkurenci,'' pēc atvadu spēles sacīja Ņikonovs, kuram 11. decembrī apritēs 50 gadu jubileja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi