Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā atgriežas Riodežaneiro paralimpisko spēļu dalībnieki

Otrdien Rīgā atgriežas Riodežaneiro paralimpisko spēļu Latvijas delegācijas desmit sportisti, kuru vidū būs arī medaļnieki Aigars Apinis, Diāna Dadzīte un Edgars Bergs.

Paralimpiskā komanda Rīgā ielidos plkst.13.55 un tiks sagaidīta atlidošanas zālē E.

Šīs paralimpiskās spēles bija gana veiksmīgas Latvijai, jo tā iekrāja divas zelta un divas bronzas godalgas, kas medaļu ieskaitē ļāva ieņemt 45.pozīciju.

Zelta medaļas Latvijai šajā Olimpiādē nodrošināja Apinis diska mešanā un Dadzīte šķēpa mešanā. Tāpat Dadzīte tika pie bronzas diska mešanā, bet Edgars Bergs ieguva trešo vietu lodes grūšanā.

Latviju Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja 11 sportisti, kuri startēja sešos sporta veidos. Latviju sacensībās pārstāvēja vieglatlēti Diāna Dadzīte (šķēpmešana un diska mešana), Taiga Kantāne (diska mešana un lodes grūšana), Aigars Apinis (diska mešana) un Edgars Bergs (lodes grūšana). Iejādes sportā startēja Rihards Snikus ar zirgu King of the Dance, loka šaušanā individuāli un arī jaukto komandu sacensībās piedalījās Ieva Melle un Gints Jonasts, paralimpiskajā airēšanā startēja Eduards Pupelis un Žanna Čveckovska. Jau otrajās paralimpiskajās spēlēs piedalījās peldētājs Jānis Plotnieks, bet ratiņpaukošanā startēja Poļina Rožkova.

Latvija paralimpiskajās spēlēs debitēja 1992.gadā, kad Barselonā startēja divi sportisti, savukārt pirmās medaļas latvieši izcīnīja 2000.gadā Sidnejā, kad Apinis izcīnīja trešo vietu lodes grūšanā un diska mešanā, bet Armands Ližbovskis bija trešais tāllēkšanā. Atēnu paraolimpiskajās spēlēs Apinis triumfēja diska mešanā, bet Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā un trešo vietu diska mešanā, 2008.gadā Pekinā Apinis kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā un tāpat kā Bergs izcīnīja otro vietu lodes grūšanā, bet pirms četriem gadiem Londonā Apinis izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā un sudrabu diska mešanā.

Nākamās paralimpiskās spēles norisināsies 2020.gadā Japānas galvaspilsētā Tokijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi