Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīga provizoriski uzvarējusi Latvijas Olimpiādes kopvērtējumā

Latvijas IV Olimpiādes medaļu kopvērtējumā provizoriski uzvarējusi Rīgas komanda, kaut vēl pēc otrās dienas zelta medaļu skaitā vadībā bija Ventspils.

Organizatori svētdienas vakarā publicējuši kopvērtējumu ar 222 no 239 medaļu komplektiem, kur Rīgas komanda guvusi 66 zelta, 48 sudraba un 60 bronzas godalgas jeb kopā 174, vairāk nekā par 100 medaļām apsteidzot tuvākos konkurentus.

Ļoti stabili otrā ir Ventspils, kas izcīnījusi 35 zelta, 17 sudraba un 18 bronzas medaļas, bet trešā ar 18 zeltiem, 19 sudrabiem un 23 bronzām ir Jūrmala.

Visvairāk godalgu tika sadalīts vieglatlētikā, sportistiem izcīnot 126 medaļas. Šeit lodes grūdējs Māris Urtāns, diska metējs Oskars Vaisjūns un vesera metējs Igors Sokolovs guva savas ceturtās zelta medaļas, pievienojot godalgas arī tām, kuras izcīnīja pirmajās trijās Olimpiādēs.

Savukārt, vērtējot pēc IAAF punktiem, augstvērtīgāko rezultātu sasniedza kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš lēca 5,50 metrus augstu.

Tikmēr 30 medaļu komplektus sadalīja peldēšanā, kur sestdien Ventspils sportisti sasniedza jaunu valsts rekordu 4x100 metru jauktajā stafetē.

Čempionātā bija arī vairāki pārsteigumi - piemēram, akadēmiskajā airēšanā Latvijas spēcīgākā dāma Elza Gulbe 2000 metru distancē piekāpās Annai Karasai, bet šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā Gatis Smukulis palika vien ceturtais, kamēr Aleksejs Saramotins, kurš jau ilgāku laiku cīnās ar veselības problēmām, distanci nepabeidza. Tiesa, viņi abi tika pie dubultuzvaras individuālajā braucienā.

Turklāt sacensībās piedalījās ne tikai Latvijas olimpieši, bet startēja arī Lāsma Liepa, kura Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs brauks zem Turcijas karoga. Viņa smaiļošanā triumfēja 200 un 500 metru individuālajās distancēs.

Loka šaušanā dāmu sacensībās vien ceturtā palika Anete Kreicberga, kurai nebija tālu, lai kvalificētos Riodežaneiro Olimpiādei. Šeit uzvaru guva Ieva Melle, kura uz Riodežaneiro brauks, bet piedalīsies paraolimpiskajās spēlēs.

Daudzi pazīstami spēlētāji piedalījās basketbola turnīros - vīriem triumfēja Ventspils komanda, kur spēlēja daudzi valsts trešās spēcīgākās vienības "Ventspils" pārstāvji, bet dāmām Rīga finālā apsteidza spēcīgi papildināto Kandavas novada komandu. Florbolā dubultuzvaru izcīnīja Kocēnu novads, bet handbolā - Dobeles novads.

Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs programmā būs golfs un regbijs-7, kas tika iekļauts arī Latvijas Olimpiādē. Golfā uzvaras guva Reinholds Pīrāgs un Anna Diāna Švanka, bet regbijā, kur vairākiem spēlētājiem starts Olimpiādē bija svarīgāks par palīdzēšanu Latvijas izlasei, triumfēja Ķekavas novads.

Tāpat sacensībās bija paraugdemonstrējumu sporta veidi šahs un orientēšanās, turklāt šahā dāmām par labāko kļuva finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura deviņās kārtās tika pie maksimāli iespējamajiem deviņiem punktiem.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. Pirmās divas Olimpiādes 2004. un 2008.gadā norisinājās Ventspilī, bet pirms četriem gadiem šīs sacensības notika Liepājā.

Pirms četriem gadiem, sadalot 228 medaļu komplektus, ļoti pārliecinoši triumfēja Rīgas pilsētas komanda, kas tika pie 230 medaļām - 94 zelta, 73 sudraba un 63 bronzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi