Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Riteņbraucējam Bogdanovičam septītā vieta Tour of China I velobrauciena noslēdzošajā etapā

Pēdējā laikā ļoti sekmīgi braucošais Latvijas riteņbraucējs Māris Bogdanovičs no kontinentālās šosejas riteņbraukšanas komandas Rietumu banka-Rīga piektdien izcīnīja septīto vietu Ķīnā notiekošā Tour of China I (UCI kat.2.1) velobrauciena noslēdzošajā, sestajā, posmā, bet kopvērtējumā saglabāja 11.pozīciju.

99,6 kilometru garajā etapā uzvaru izcīnīja itālis Marko Benfato (Androni Giocattoli-Sidermec), kurš bija labākais arī pirmajos divos posmos, bet Bogdanovičs sprinta finišā guva septīto vietu.

Vēl lielajā grupā 14.vietu izcīnīja Andris Smirnovs no Alpha Baltic/Maratoni.lv komandas, 16.vietā bija Rietumu bankas-Rīgas riteņbraucējs Andris Vosekalns, bet 25.vietu guva cits Alpha Baltic/Maratoni.lv braucējs Viesturs Lukševics.

Lielajā grupā finišēja latvieši, kas cīnījās par augstām vietām kopvērtējumā, bet pārējie atpalika vairāk un šajā etapā starp 80 labākajiem neiekļuva - minūti un 53 sekundes uzvarētājam zaudēja Armands Bēcis, kurš guva 81.vietu, 83.vietā bija Deins Kaņepējs (+2:32), 87.vietu izcīnīja Vitālijs Korņilovs (+4:44), 95.pozīcijā bija Kaspars Serģis (+4:49), 96.vietu guva Dāvis Perševics, bet 106.pozīcijā palika Emīls Liepiņš (abi +7:28).

Kā vēstīts, sestdien Bogdanovičs un Liepiņš sacensību otrajā etapā izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu, bet trešdien piektajā posmā Bogdanovičs vēlreiz finišēja otrais. Tāpat augusta beigās Bogdanovičs triumfēja daudzdienu velobrauciena Baltic Chain (Baltijas ceļš) (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Pateicoties pēdējā laika sekmīgajam sniegumam, Bogdanovičs pacēlies uz otro vietu starp Latvijas sportistiem, kuri šogad nopelnījuši visvairāk UCI punktus, atpaliekot vienīgi no Pasaules tūrē braucošā Alekseja Saramotina.

Kopvērtējumā triumfēja Androni Giocattoli-Sidermec vienības braucējs Rafaello Bonusi, kuram Bogdanovičs zaudēja 52 sekundes, izcīnot 11.vietu. Vēl septiņas sekundes zaudēja 13.vietā palikušais Smirnovs, bet Lukševics atpalika par minūti un četrām sekundēm, kas ļāva saglabāt 17.pozīciju.

Kaņepējs kopvērtējumā ieņēma 72.vietu, zaudējot 34 minūtes un 45 sekundes, bet pārējie riteņbraucēji atpalika vairāk nekā 40 minūtes, paliekot no 75. līdz 103.pozīcijai 109 atlētu vidū, kas noslēdza sacensības.

Tāpat Bogdanovičs izcīnīja trešo vietu aktīvāko braucēju vērtējumā.

Jau svētdien sāksies Tour of China II velobrauciens, kas ilgs līdz 25.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi