Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

RTU/Robežsardze uzvar Poliurs/Ozolnieki un kļūst par Latvijas čempioniem

RTU/Robežsardze komanda sestdien viesos piecu seti trillerī uzvarēja Poliurs/Ozolnieki volejbolistus, ceturto gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempioniem volejbolā.

Raimonda Vildes trenētie rīdzinieki smagā spēlē uzvarēja ar 3-2 (16:25, 25:21, 17:25, 25:14, 15:13), sērijā līdz trīs uzvarām svinot panākumu ar 3-1.

Cīņa aizritēja kā pa viļņiem, jo pirmajā setā pārliecinoši labāki bija mājinieki, kuri arī otrajā setā droši soļoja pretī panākumam, tā vidū esot vadībā. Taču tad RTU/Robežsardze izmantoja pretinieku atslābu, pārņēma iniciatīvu un setu uzvarēja ar 25:21.

Trešajā setā jau no sākuma atkal labāki bija Poliurs/Ozolnieki vīri, kuri droši uzvarēja ar 25:17, savukārt ceturtajā setā jau dominēja viesi, neatstājot laukuma saimniekiem nekādas cerības.

Par īstu trilleri izvērtās pēdējais sets, kurā RTU/Robežsardze ieguva pārsvaru 7:5, tad tad bija priekšā ar 10:7 un 13:10, tomēr Poliurs/Ozolnieki vēl spēja sagādāt intrigu, pietuvojoties punkta attālumā. Tomēr rīdzinieki svarīgākajos brīžos nenodrebēja un beigās svinēja uzvaru, saglabājot valsts spēcīgākās komandas godu.

Uzvarētājiem Aleksandrs Avdejevs guva 15, Rolands Ozoliņš 11, bet Antons Nazarovs desmit punktus. Tikmēr Ozolnieku komandā pa 14 punktiem guva Raimonds Vilmanis un Mārtiņš Pļaviņš, bet Armands Āboliņš un Haralds Regža pievienoja attiecīgi pa 12 un 11 punktiem.

Par labāko RTU/Robežsardze komandā šajā mačā atzina Ingaru Ivanovu, bet mājiniekiem labākā balva tika Mārtiņam Pļaviņam.

Finālsērijas pirmajā mačā RTU/Robežsardze savā laukumā uzvarēja ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:22), bet otrajā cīņā Ozolniekos rīdzinieki guva panākumu ar 3-2 (23:25, 27:25, 25:17, 27:29, 15:13). Savukārt trešdien Poliurs/Ozolnieki guva pirmo uzvaru, viesos būdami pārāki ar 3-2 (25:21, 25:23, 23:25, 21:25, 15:6).

Abas komandas Latvijas čempionāta finālā tikās arī pērn, kad sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-2 triumfēja RTU/Robežsardze komanda, zelta medaļas izcīnot trešo gadu pēc kārtas. Pirms tam 2014 un 2015.gadā RTU/Robežsardze titula sērijā apspēlēja Biolars/Jelgava volejbolistus.

LETA jau ziņoja, ka par Latvijas čempionāta bronzas medaļniekiem pagājušajā nedēļā kļuva Biolars/Jelgava, kas sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-1 uzveica Jēkabpils Lūšus.

Ceļā uz šī gada finālu RTU/Robežsardze pusfināla sērijā ar 3-1 uzvarēja Biolars/Jelgava vienību, bet Poliurs/Ozolnieki ar 3-1 uzveica Lūšus.

Savukārt ceturtdaļfināla sērijās līdz divām uzvarām Poliurs/Ozolnieki ar 2-0 droši apspēlēja ASK/Kuldīga volejbolistus, kamēr Biolars/Jelgava ar 2-1 pieveica Ezerzeme/Daugavpils Universitāte (DU) vienību.

Latvijas čempione RTU/Robežsardze un Jēkabpils Lūši vietu Latvijas čempionāta pusfinālā nodrošināja automātiski, jo sasniedza no valsts komandām labākos rezultātus Baltijas līgas regulārajā turnīrā. Tiesa, neviens no Latvijas klubiem šosezon Baltijas līgas četru komandu finālturnīrā netika, regulārajā turnīrā augstāko vietu ieņemot RTU/Robežsardze komandai, kura bija sestā, kamēr Lūši, Poliurs/Ozolnieki un Biolars/Jelgava ierindojās attiecīgi no septītās līdz devītajai vietai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi