Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rubenim ceturtā vieta Eiropas čempionātā Siguldā

Latvijas kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis svētdien izcīnīja ceturto vietu Siguldas trasē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas noslēdzošajā, devītajā, posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Savā karjerā Rubenis divreiz kļuvis par Eiropas čempionu un reizi ieguvis bronzu, tomēr tas viss noticis komandu sacensībās.

Ļoti ātrajā trasē uzvaru izcīnīja pieredzējušais itālis Armīns Cīglers, kurš labākais bija abos nobraucienos un summā par 0,106 sekundēm apsteidza Johanesu Ludvigu no Vācijas. Savukārt bronzu ieguva Itālijas pārstāvis Dominiks Fišnallers, kurš zaudēja 0,313 sekundes.

Tikmēr Rubenis ceturtais bija jau pēc pirmā brauciena un otrajā nobraucienā šo rezultātu saglabāja, Cīgleram zaudējot 0,450 sekundes.

Vēl no Latvijas sportistiem 16.vietu izcīnīja Inārs Kivlenieks, kurš pēc pirmā nobrauciena ieņēma 15.vietu, bet otrajā uzrādīja vien 19.rezultātu. Savukārt Kristaps Mauriņš pēc pirmā brauciena bija astotajā vietā, bet otrajā sasniedza vien 28. laiku un summā atkrita uz 20.pozīciju.

Savukārt jaunais latvietis Artūrs Dārznieks pēc pirmā brauciena bija 29.pozīcijā, bet otrajā sasniedza 17.rezultātu un summā pakāpās uz 26.pozīciju.

Eiropas čempionāta ieskaitē Kivlenieks, Mauriņš un Dārznieks bija par divām pozīcijām augstāk nekā Pasaules kausa posmā.

Par Pasaules kausa ieguvēju jau priekšlaicīgi kronēts vācietis Fēlikss Lohs, kurš Siguldā nestartēja.

Par Pasaules kausa ieguvēju jau priekšlaicīgi ar 685 punktiem bija kronēts vācietis Fēlikss Lohs, kurš Siguldā nestartēja. Viņam 90 punktus noslēgumā zaudēja Cīglers, bet trešo vietu ar 534 punktiem izcīnīja Fišnallers.

No Latvijas sportistiem Rubenis ar 268 punktiem sezonas noslēguma kopvērtējumā izcīnīja 13.vietu, Kivlenieks ar 205 punktiem ierindojās 17.pozīcijā, Mauriņš tika pie 189 punktiem, kas noslēgumā deva 19.vietu, bet Dārznieks ar 45 punktiem ierindojās 42.pozīcijā. Savukārt vienu punktu šosezon nopelnīja jaunais Roberts Millers, kas viņam deva 71.vietu.

Vēl svētdien plkst.13.40 iecerēts komandu stafetes starts. Tiesa, tā nerisināsies Pasaules kausa posma ietvaros, bet rezultāti tiks ņemti vērā Eiropas čempionāta ieskaitē.

Jau vēstīts, ka dāmu konkurencē sestdien Elīza Tīruma Eiropas čempionātā ieguva septīto vietu, bet Pasaules kausa posmā ierindojās 11.pozīcijā. Tikmēr cita Latvijas sportiste Ulla Zirne Eiropas meistarsacīkstēs ierindojās 15.vietā, bet posmā bija vien 21.pozīcijā.

Savukārt kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici sestdien gan Eiropas čempionāta, gan Pasaules kausa vērtējumā izcīnīja augsto piekto vietu. Tikmēr otra pašmāju ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš Eiropas meistarsacīkstēs bija astotie, bet posmā - devītie.

Dalībai sacensībās pieteikušās 22 valstis ar 131 sportistu, tomēr vairākas komandas Eiropas čempionātā nepiedalās ar saviem spēcīgākajiem sastāviem. Sacensībās nestartē šīs sezonas Pasaules kausa līderi vīriem Fēlikss Lohs un Davids Mellers no Vācijas, abas vadošās sieviešu braucējas Natālija Geisenbergere un Tatjana Hifnere no Vācijas, kā arī Vācijas divnieku ekipāžas Tobiass Vendls/Tobiass Ārlts un Tonijs Egerts un Saša Benekens.

Lohs, Geisenbergere un Vendls/Ārlts jau pirms šī posma bija nodrošinājuši uzvaras Pasaules kausa kopvērtējumā.

Šī ir otrā reize, kad Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL) uzticējusi Latvijai rīkot Eiropas čempionāta sacensības. Iepriekšējo reizi Eiropas čempionāts Siguldā notika 2010.gadā. Savukārt 2015.gadā Latvijā risināsies pasaules meistarsacīkstes.

Šīs sacensības visiem kamaniņu braucējiem ir pēdējās pirms Soču olimpiskajām spēlēm, kas notiks no 7. līdz 23.februārim. Tajās kamaniņu sacensības sāksies jau 8.februārī ar vīriešu vieninieku cīņām.

Kā zināms, olimpiskajās spēlēs no Latvijas startēs vīri Rubenis, Kivlenieks un Mauriņš, dāmas Zirne un Tīruma, kā arī divnieku ekipāžas A.Šics/J.Šics un Gudramovičs/Kalniņš.

Tāpat Latvija Olimpiādes kamaniņu sporta sacensībās būs pārstāvēta komandu stafetē.

(Pievienota 8. un 9.rindkopa.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi