Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sākas pasaules čempionāts orientēšanās sportā junioriem; uz panākumiem cer arī Latvija

Pasaules Junioru čempionāts orientēšanās sportā no 1. līdz 6.jūlijam notiks Čehijā, Hradeč Kralove apkārtnē. Latvijas komanda ir devusies turp 10 sportistu sastāvā un tas ir pietiekami spēcīgs, lai orientēšanās līdzjutēji varētu cerēt uz pašiem labākajiem rezultātiem, vēsta Latvijas Orientēšanās federācija.

Par līderiem vīriešu komandā uzskatāmi Rūdolfs Zērnis (OK Saldus) un Dāvis Dišlers (Ozons). Daniels Kārkliņš (ZVOC-VBSS) nesen notikušajās Jukolas stafetēs pārsteidza visus līdzjutējus, pirmajā etapā finišējot augstajā 29.vietā. Jānis Sārs (Mežmalas MTB) ir bijis spēcīgākais no junioriem, kas šogad regulāri startējuši Latvijā. Mikus Puriņš (IK Auseklis) ir visu sezonu pakārtojis tieši šim startam, savukārt Alvis Reinsons (IK Auseklis) šogad ir dominējis 18 gadu vecuma grupā un ir izpelnījies iespēju pierādīt sevi starp junioriem.

Arī sieviešu komandā skaidri nodalāmas divas līderes, Eiropas Jauniešu čempionātu medaļnieces, Sandra Grosberga (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un Līga Valdmane (ZVOC-VBSS). Marta Jansone (CPSS/Meridiāns/Pārgauja) un Rūta Plakane (IK Auseklis) šāda mēroga sacensībās startēs pirmo reizi un centīsies palīdzēt savām komandas biedrenēm, it īpaši jau stafetes distancē. Komandas pavadošajā sastāvā ir Oskars Zērnis un Valters Āboliņš.

Visām finālu distancēm būs pieejami live rezultāti, GPS sekošana un komentētāja balss raidījums internetā. Stafetei būs iespējams sekot arī Čehijas televīzijas pārraidē.

Šajā Pasaules Čempionātā mūsu sportistiem būs jāsastopas ar ļoti dažādiem apvidus tipiem. Garā distance būs īsta kontinentālā stila garā distance ar labu skrienamību un augstiem kalniem, vidējā distance būs ļoti sarežģītā nogāzē, kas piepildīta ar dažāda izmēra klintīm un akmeņu bluķiem, sprints pa vecpilsētu un stafete pa pilnīgi līdzenu apvidu ar daudziem ceļiem un dažādas caurejamības mežu tipiem.

Sacensības sāksies šodien. 1.jūlijā ar garo distanci, turpināsies 2. un 3.jūlijā ar vidējās distances kvalifikāciju un finālu, bet pēc atpūtas dienas turpināsies ar sprinta distancu 5. un satfeti 6.jūlijā.

Kopš Latvijas neatkarības atgūšanas labākais sasniegums Pasaules Junioru čempionātā ir bijusi bronzas medaļa stafetē 2007.gadā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi