Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Samoilovs un Šmēdiņš ar zaudējumu noslēdz Hamburgas Masters grupu turnīru

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien ar zaudējumu noslēdza Vācijas pilsētā Hamburgā notiekošā Pasaules kausa izcīņas Masters posma grupu turnīru, līdz ar to izslēgšanas sacensības viņiem nāksies sākt no pirmās kārtas. Vēlāk izšķirošo maču citā apakšgrupā aizvadīs arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Sacensībās ar 13.numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš D apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar rezultātu 0-2 (19:21, 30:32) piekāpās 2013.gada pasaules čempioniem Nīderlandes volejbolistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Mača ievadā Latvijas duets nokļuva iedzinējos ar 9:12, taču pirmā seta turpinājumā neizdevās atspēlēties un tika atzīts pretinieku pārākums. Arī otrā seta sākumā Samoilovs un Šmēdiņš bija iedzinējos ar 7:9, taču turpinājums bija veiksmīgs un izdevās pārņemt vadību ar 11:10. Latvijas duetam bija vairākas setbumbas, taču pretinieki atspēlējās un saspringtā galotnē guva uzvaru.

Samoilovs un Šmēdiņš ieguva otro vietu D apakšgrupas kopvērtējumā un sacensības turpinās piektdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdien iepriekš apakšgrupas otrās kārtas mačā ar 2-0 (21:14, 21:14) uzveica Georgiju Kociliani un Niku Zupani no Grieķijas, kuriem piešķirts 29.numurs.

Savukārt trešdien pirmās kārtas cīņā Samoilovs/Šmēdiņš ar 2-1 (21:23, 21:18, 15:10) pārspēja Džošu Binstoku un Semu Šekteru no Kanādas, kuriem turnīrā ticis 20.numurs.

Jau ziņots, ka ceturtdien G apakšgrupas otrajā cīņā Pļaviņš un Regža, kuri izlikti ar 26.numuru, negaidīti pārliecinoši ar 2-0 (21:16, 21:13) uzvarēja pagājušajā nedēļā par Eiropas čempioniem kļuvušos itāļus Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri turnīrā izlikti ar desmito numuru.

Pļaviņš/Regža, kuri līdz ar to pārtrauca piecu zaudējumu sēriju pamatturnīru cīņās, abos setos ātri ieguva pārsvaru, ar pārliecinošu sniegumu to nosargājot. Latvijas dueta pārākums jo īpaši izpaudās otrā seta beigās.

Pamatturnīru Pļaviņš un Regža trešdien sāka ar 1-2 (21:17, 14:21, 10:15) zaudējot turnīra septītajam numuram Austrijas duetam Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam.

Grupu kārtu Pļaviņš un Regža noslēgs vēlāk ceturtdien, tiekoties ar turnīra 23.numuru Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču no Polijas.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm visiem četriem duetiem ir pa vienai uzvarai un vienam zaudējumam, tāpēc komandas, kuras iekļūs izslēgšanas spēlēs, kļūs zināmas pēc trešajām spēlēm.

Pļaviņš un Regža iepriekšējos divos turnīros nav spējuši izkļūt no apakšgrupas.

Pļaviņš un Regža, kā arī Kadziols un Šalankevičs šo turnīru otrdien sāka no kvalifikācijas.

Zīmīgi, ka Latvijas duetam nedēļas nogalē plānota dalība Rīgā gaidāmajā Latvijas čempionāta posmā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies pirmajā kārtā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirms tam otrdien Pļaviņš un Regža veiksmīgi pārvarēja Hamburgas turnīra kvalifikāciju, kamēr Rihardam Finsteram un Ruslanam Sorokinam tas neizdevās.

Iepriekšējā nedēļā notikušajā Eiropas čempionātā pagājušā gada uzvarētāji Samoilovs un Šmēdiņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet Pļaviņš un Regža neizkļuva no apakšgrupas. Savukārt Finsters un Sorokins pagājušajā nedēļas nogalē, aizvadot pirmo kopējo turnīru, guva trešo vietu Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) posmā Maskavā.

Šī ir pēdējā nedēļa, kad visos turnīros volejbolisti spēkojas par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kas ir svarīgi, cīnoties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās pērn 1.janvārī un noslēgsies nedēļas nogalē. Augustā gaidāmajai Olimpiādei 15 pāri kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā. Vēl piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā, vienu vietu saņēma pagājušā gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet vēl viena pienāksies Olimpiādes mājiniekiem.

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Samoilovs un Šmēdiņš olimpiskajā rangā ieņem septīto vietu, tādējādi jau ir nodrošināta ceļazīme uz Olimpiādi, savukārt Pļaviņš un Regža olimpiskajā rangā ir pie labāko trīsdesmitnieka robežas, bet no olimpiskās zonas viņi atpaliek par gandrīz 1500 punktiem un cerības pēc ranga iekļūt starp Olimpiādes dalībniekiem jau ir zaudējuši.

Ja Samoilovs un Šmēdiņš iekļūs labāko sešiniekā, olimpiskajā izlozē viņi būs iekļauti pirmajā grozā.

Latvijas dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu arī Kontinentālajā kausā, kur Eiropas fināls no 23. līdz 26.jūnijam tiks izspēlēts Norvēģijā. Tajā nedrīkstēs startēt Samoilovs un Šmēdiņš, bet Pļaviņam un Regžam, visticamāk, pievienosies Edgars Točs un Finsters. Tiesa, Točs aizpagājušajā nedēļā Latvijas čempionāta posmā neveiksmīgā sadursmē ar reklāmas stendu guva ceļgala traumu, tāpēc pašlaik ar Finsteru spēlē pieredzējušais Sorokins.

Šosezon pludmales volejbolā prestižākie notikumi būs Riodežaneiro olimpiskās spēles, kur sacensības risināsies slavenajā Kopakabanas pludmalē, un oktobrī Fortloderdeilā, ASV, gaidāmās Pasaules kausa finālsacensības. Tūrē būs arī pieci Grand Slam, trīs Major sērijas turnīri un 11 Open sērijas turnīri vīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi