Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Samoilovs un Šmēdiņš iekļūst Horvātijā notiekošā PK posma pusfinālā

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien sasniedza Horvātijā notiekošā Pasaules kausa (PK) Major kategorijas posma pusfinālu.

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja ASV sportistus Džeikobu Gibu un Keisiju Patersonu, kuriem turnīrā ticis ceturtais numurs.

Pirmā seta sākumā Latvijas duets ieguva pārsvaru ar 3:0, taču to izsēja un nonāca iedzinējos ar diviem punktiem. Tiesa, turpinājumā izdevās atspēlēties un panākt jau trīs punktu pārsvaru - 15:12. Turpinājumā pārsvars piederēja latviešiem, lai gan seta nogalē viņiem neizdevās izmantot vairākas setbumbas, tomēr tika izcīnīta uzvar ar 21:18.

Arī otrais sets sākumā aizritēja līdzīgi, nevienam no pāriem neiegūstot pārsvaru lielāku par diviem punktiem, tomēr Samoilovs un Šmēdiņš sāka palielināt pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 21:16.

Iepriekšējo reizi abi dueti savā starpā spēlēja pirms diviem gadiem. Septiņās aizvadītajās savstarpējās spēlēs četras uzvaras izcīnījis Latvijas duets, turklāt panākumi gūti pēdējās trīs cīņās.

Svētdien pusfinālā Latvijas duets spēkosies ar pašreizējiem pasaules čempioniem Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuri turnīrā izlikti ar pirmo numuru. Pirms divām nedēļām Samoilovs un Šmēdiņš brazīliešus uzvarēja Polijas pilsētā Olštinā notikušajā Pasaules kausa Grand Slam sērijas posma finālā. Abi dueti Pasaules kausa ietvaros tikušies septiņas reizes, Latvijas sportistiem svinot trīs uzvaras.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras trīs spēlēs, kas izslēgšanas turnīru ļāva sākt no astotdaļfināla. Savukārt astotdaļfinālā Latvijas duets sestdien ar 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuri turnīrā izlikti ar 17.numuru.

Samoilovs un Šmēdiņš ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajā turnīrā.

Pamatturnīrā vīru un dāmu konkurencē piedalīās pa 32 duetiem, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Grupu uzvarētāji izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnījās pirmajā kārtā.

Jau ziņots, ka no Latvijas pludmales volejbolistiem olimpiskajās spēlēs piedalīsies vienīgi Samoilovs un Šmēdiņš, kuri četrgades nozīmīgākajam sporta notikumam kvalificējās pēc vietas olimpiskajā rangā.

Pagājušajā nedēļā par otru ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Kontinentālās kausa Eiropas zonas turnīrā cīnījās Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža un Rihards Finsters/Edgars Točs, taču astotdaļfinālā tika atzīts Austrijas volejbolistu pārākums, izstājoties no turpmākas cīņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi