Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samoilovs un Šmēdiņš sasniedz PK piecu zvaigžņu posma pusfinālu

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien ASV pilsētā Fortloderdeilā notiekošajā sezonas pirmajā Pasaules kausa piecu zvaigžņu posmā sasniedza pusfinālu.

Latvijas duets, kurš turnīrā izlikts ar 12.numuru, ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:13, 15:10) pārspēja poļus Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuri turnīrā bija izlikti ar trešo numuru.

Pirmajā setā pēc ātras nonākšanas iedzinējos Latvijas duets zaudēja ar 12:21, bet otrajā setā revanšējās, gūstot tikpat pārliecinošu uzvaru ar 21:13. Trešajā setā Samoilovs un Šmēdiņš nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr izlīdzināja rezultātu un seta vidū lauza cīņas gaitu, gūstot panākumu ar 15:10.

Latvijas duets pusfinālā plkst.3.30 pēc Latvijas laika spēkosies ar mājiniekiem Filu Dalhauzeru un Nikolasu Lusenu, kuriem turnīrā ir pirmais numurs. Amerikāņi ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-0 (22:20, 21:16) apspēlēja nīderlandiešus Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kuriem ticis 11.numurs.

Tikmēr otrā pusfinālā spēkosies ar piekto numuru izliktie itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo un sacensību devītais numurs Pedru Solbergs un Žioržu Vanderlejs.

Samoilovs un Šmēdiņš izslēgšanas sēļu pirmajā kārtā ar 2-0 (21:14, 21:19) pārspēja beļģus Drīsu Kokelkorenu un Tomu van Valli, kuriem bija 15.numurs, bet astotdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:16) uzvarēja olimpiskos čempionus Alisonu Čeruti un Brunu Šmitu no Brazīlijas, kuriem bija sestais numurs.

Jau vēstīts, ka spoži jauno sezonu sākušie Latvijas pludmales volejbolisti Pļaviņš un Točs piektdien dalību turnīrā noslēdza ar dalītu devīto vietu, piedzīvojot neveiksmi astotdaļfinālā.

Pļaviņš un Točs, kuri turnīrā bija izlikti ar astoto numuru, vispirms piektdien sīvā trīs setu cīņā ar 2-1 (18:21, 21:18, 15:13) uzvarēja šveiciešus Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuriem bija 27.numurs. Savukārt astotdaļfinālā viņi ar 0-2 (16:21, 16:21) kapitulēja labi zināmajiem poļiem Losjakam un Kantoram, kuriem turnīrā ir augstais trešais numurs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka abi Latvijas dueti pirms tam Fortloderdeilā apakšgrupu kārtā izcīnīja pa vienai uzvarai divos mačos.

Pēc šīs sezonas sacensību formāta katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Jaunizveidotais pāris Pļaviņš un Točs šo gadu sākuši ļoti veiksmīgi. Janvāra pašā sākumā viņi Nīderlandes pilsētā Hāgā triumfēja Pasaules kausa četru zvaigžņu posmā, bet vēl pēc nedēļas Čehijas pilsētā Pelhržimovā izcīnīja bronzu Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Masters kategorijas turnīrā. Turpinājumā viņi devās uz treniņnometni Ēģiptē un pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz finālam četru zvaigžņu sacensībās Irānā, titula mačā ciešot neveiksmi.

Tikmēr Samoilovs un Šmēdiņš turnīrus Hāgā un Pelhržimovā noslēdza dalītā devītajā vietā.

Kā zināms, Pasaules kausa kalendārā nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, Major posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem Grand Slam posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

papildināta no 4.rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi