Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Samoilovs/Sorokins zaudē amerikāņiem, bet saglabā labas izredzes kvalificēties 1/8 finālam

Latvijas pludmales volejbolistu duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins trešdien Londonā ar 0:2 (10:21, 16:21) piekāpās ASV pārim Šonam Rozentālam/Džeikobam Gibsam D grupas trešajā spēlē. Tādējādi Latvijas duets grupā ierindojās 3.vietā un saglabā labas izredzes kvalificēties 1/8 finālam bez piedalīšanās papildus turnīrā. Lai to noskaidrotu, ceturtdien jāsagaida spēļu iznākumi divās citās apakšgrupās.

Pirmais punkts spēlē tika ASV pārim – bumba lido autā no Ruslana bloka, bet amerikāņi uzreiz ieservē tīklā. Ar nelielu handikapu priekšā turas pretinieki (1:3, 2:4), taču mūsējie amerikāņus nekur tālu neatlaiž. Īsā brīdī divas neveiksmīgas darbības uzbrukumā izpilda Sorokins, bet seko spēcīga Samoilova gremde – 4:6. Amerikāņi sāka izpildīt gremdserves, kuras mūsējie uzņēma gana veiksmīgi, bet nedaudz nepaveicās uzbrukumos, vairākas reizes bumbu sitot autā. Tehniskajā pauzē komandas devās pie 13:8 ASV dueta labā.

Pirmos divus punktus pēc pauzes guva ASV sportisti – vispirms Saša sit autā, tad pirmais eiss jeb gūts punkts ar servi amerikāņiem šajā spēlē. Arī seta turpinājums neko pozitīvu nenesa – mūsējie regulāri pieļāva kļūdas uzbrukumā un pārliecinoši piekāpās pirmajā setā ar 10:21. 

Otrā seta sākums nesekmīgs– 0:2. Neveiksmes uzbrukumā turpināja vajāt Latvijas pāri un pie 3:6 Samoilovs/Sorokins pieprasīja pārtraukumu. Diemžēl arī pēc tā sekmes neuzlabojās un drīz rezultāta starpība sasniedz sešus punktus (4:10). Nelielā uzplaiksnījumā dažus punktus mūsējie atguva un tehniskajā pārtraukumā devās pie 9:12. Turpinājumā Samoilovs/Sorokins guva trīs punktus pēc kārtas, pietuvojoties līdz 12:14. Pie 13:15 Sorokins servē autā, tad seko kārtējās veiksmīgās epizodes amerikāņiem, bet mūsējie vēl spēj pievilkt līdz 15:18. Seta galotnē amerikāņi tomēr bija gana pārliecinoši, izcīnot otro panākumu D grupā – 2:0 (21:10, 21:16).

Tādējādi Samoilovs/Sorokins piedzīvoja pirmo zaudējumu Londonas olimpiskajās smiltīs un D grupā izcīnīja 3.vietu - lai gan trim pāriem bija divas uzvaras un viens zaudējums, gūto-zaudēto punktu starpība mūsējiem izrādījās sliktākā. Nu jāsagaida spēļu iznākumi citās apakšgrupas - astotdaļfinālam kvalificēsies ne tikai pirmo divu vietu ieguvēji, bet arī divi labākie trešo vietu ieguvēji no sešām apakšgrupām (A,B,C,D,E,F). Atlikušie četri tā saucamajā lucky looser turrnīrā izspēlēs vēl divas ceļazīmes uz izslēgšanas turnīru.

Apakšgrupu turnīrs noslēgsies ceturtdien - arī A un B grupās teorētiski vēl iespējama situācija, ka 3.vietas ieguvēji iegūst bilanci 2-1, kāda ir arī Aleksandram un Ruslanam. 

Atgādināsim, ka ceturtdien plkst.11 no rīta savas E apakšgrupas pēdējo spēli aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš, kuri jau nodrošinājuši vietu astotdaļfinālā. Viņi par 1.vietu grupā sacentīsies ar spēcīgo Nīderlandes pāri Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru, kuri olimpiskajā turnīrā izlikti ar 5.numuru.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi