Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Šarapova pateicas līdzjutējiem un cer turpināt tenisistes karjeru

Dopinga lietošanā pieķertā Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova trešdien pateicās saviem līdzjutējiem par atbalstu grūtajā brīdī un vēlreiz izteica cerību, ka varēs turpināt savu sportistes karjeru.

Kā zināms, 28 gadus vecajai Šarapovai tika konstatētas pozitīvas dopinga analīzes pēc šī gada Austrālijas atklātajā čempionātā ņemtajām provēm. Par dopinga pārkāpumu sportistei draud līdz pat četru gadu diskvalifikācija.

"Es priecātos, ja varētu vēl spēlēt, un ceru, ka šāda iespēja man tiks dota. Jūsu atbalsts un vēstules mani iedrošina. Liels paldies, ka mani atbalstāt," sociālajā tīklā Facebook faniem pateicās pieckārtējā Grand Slam turnīru uzvarētāja.

Tenisiste norādīja, ka saņēmusi neskaitāmus atbalsta sūtījumus elektroniskajā pastā. "Uzmundrinājumi un atbalsts, kā arī izteiktā mīlestība lika man pasmaidīt un turpināt darīt to, ko vislabāk māku, - trenēties," Šarapova norādīja, ka nav ieslīgusi depresijā, bet turpina uzturēt savu sportisko formu.

Jau ziņots, ka tenisistes organismā atklāta nu jau bēdīgi slavenā meldonija klātbūtne. Jau ziņots, ka meldonijs kopš 1.janvāra ir iekļauts aizliegto vielu sarakstā un šī viela ir Latvijā ražotā ārstnieciskā preparāta Mildronāts sastāvā.

Šarapova norādīja, ka medikamentu lietojusi kopš 2006.gada ārstnieciskos nolūkos.

Atšķirībā no līdzjutējiem no Šarapovas pagaidām ir novērsušies viņas sponsori un sadarbības partneri. Kā zināms, amerikāņu sporta preču zīmols Nike iesaldējis sadarbību ar tenisisti, lai gan 2010.gadā Šarapova ar Nike parakstīja astoņu gadu līgumu, kura kopējā vērtība ir 70 miljoni dolāru (63,4 miljoni eiro).

Tāpat Šveices luksusa pulksteņu ražotājs Tag Heuer paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar Šarapovu par sportistes sponsorēšanu, savukārt automašīnu zīmols Porsche pavēstīja, ka atceļ visus pasākumus, kas bija plānoti kopā ar Šarapovu.

Sestdien stāsies spēkā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) noteiktā pagaidu diskvalifikācija Šarapovai, taču pagaidām nav zināms, kad varētu tikt pieņemts kāds lēmums attiecībā par sportistei piešķiramo sodu.

Pasaules ranga septītajā pozīcijā esošā Šarapova šosezon ir startējusi tikai vienā turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā, kur aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tajā zaudējot pasaules ranga līderei Serēnai Viljamsai no ASV.

Pirms pāris dienām Šarapova paziņoja, ka ilgstošas rokas traumas dēļ nestartēs Indianvelsas WTA Premier turnīrā. Šī iemesla dēļ viņa sezonas sākumā atteicās no starta arī Brisbenā.

Šarapova ir pieckārtēja Grand Slam turnīru uzvarētāja. Pirmo titulu viņa 2004.gadā izcīnīja Vimbldonā, divus gadus vēlāk triumfēja ASV atklātajā čempionātā, 2008.gadā guva panākumu Austrālijas atklātajā čempionātā, bet pēdējos divus titulus 2012. un 2014.gadā ieguva Francijas atklātajā čempionātā. Vēl piecas reizes Šarapova spēlēja Grand Slam turnīru finālos, taču tajos piedzīvoja neveiksmes.

Krievijas tenisiste karjerā uzvarēja 35 WTA turnīros, tostarp 2004.gadā WTA sezonas noslēguma finālturnīrā, bet vēl 23 turnīru finālos zaudēja. Pēdējos divus titulus viņa izcīnīja pērn, kad palika nepārspēta Brisbenas un Romas turnīros. Viņa 2008.gadā kopā ar Krievijas izlasi triumfēja arī Federāciju kausā, bet 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba medaļas, vienspēļu finālā zaudējot Viljamsai.

Par pasaules ranga līderi Šarapova kļuva 2005.gada augustā un līderpozīcijā pavadīja 21 nedēļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi