Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šāvēja Rašmane nodrošina dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas šāvēja Agate Rašmane izcīnījusi ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, piektdien vēstīts Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (ISSF) vēstulē Latvijas Šaušanas federācijai (LŠF).

Pasaules kausa posmā Indijā izcīnītie ranga punkti ļāva Latvijas šāvējai pakāpties pasaules rangā un izcīnīt Tokijas ceļazīmi.

LŠF prezidents Raimonds Bergmanis pēc ISSF vēstules saņemšanas pauda gandarījumu par oficiālo apstiprinājumu tieši Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālās asamblejas dienā, kā arī LŠF 95. jubilejas priekšvakarā.

"Apzinoties milzīgos izaicinājumus, kuri ir jāpārvar sportistiem šajā sarežģītajā laikā, lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm", viņš uzteic sportisti, viņas treneri Vilni Celmiņu un visu sportistes komandu par ieguldīto darbu.

Turpmākajos mēnešos ir jādara viss iespējamais, lai sportiste varētu maksimāli labi sagatavoties spēlēm, viņš saka, piebilstot, ka citi Latvijas šāvēji vēl turpina cīņu par olimpiskajām ceļazīmēm.

Jau ziņots ka Pasaules kausa posmā šaušanā, kas no 18. līdz 29.martam norisinās Indijas pilsētā Deli, Rašmane izcīnīja ceturto vietu šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē, bet šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē - sesto vietu.

Savukārt jaukto komandu startā šaušanā ar pneimatisko pistoli no desmit metru attāluma Rašmanei un Laurim Strautmanim tika sestā vieta.

Latvijas sportistiem nākamais starts būs no 20.maija līdz 6.jūnijam, kad Horvātijas pilsētā Osijekā tiks izcīnītas Eiropas čempionāta medaļas visās šaušanas sporta disciplīnās.

Osijekā 25 un 50 metru distancēs tiks sadalītas divas ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet vēl viena tiks noskaidrota Eiropas valstu šāvēju atlases turnīrā.

Vēl viena vieta tiks augstāko vietu ieņēmušajai sportistei pasaules rangā, bet divas vietas piešķirs speciāla komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi