Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

SEB MTB Vietalvas posms

Par SEB MTB velomaratona ceturtā posma uzvarētāju svētdien Vietalvā tika kronēts Matīss Preimanis.

47,5 kilometrus garajā "Toyota Hybrid" distancē Preimanis finišēja pēc stundas, 35 minūtēm un trim sekundēm, par 54 sekundēm apsteidzot tuvāko konkurentu Dmitriju Sorokinu ("Rietumu-Delfin"), kurš uzvarēja sezonas pirmajos divos posmos.

Preimanis no tuvākajiem konkurentiem aizbēga distances vidusdaļā, izmantojot savas priekšrocības trases tehniskajā posmā. Līdera pārsvars brīžiem pārsniedza minūtes robežu, un viņš "Maiļu" trases aplī finišu sasniedza vientulībā augsti paceltām rokām.

Vēl tikai pirms nedēļas Preimanis Vācijā piedalījās pasaules čempionā MTB olimpiskajā krosā (XCO), kurā ieņēma 65.vietu.

Tikmēr trešo vietu guva vēl viens "Rietumu-Delfin" sportists Māris Bogdanovičs, kurš vēl piektdien un sestdien piedalījās šosejas riteņbraukšanas sacensībās Baltkrievijā, bet labāko sešiniekā vēl iekļuva Oskars Muižnieks ("Sportlife.lv"), kurš pēc Vietalvas saglabā līdera krekliņu, kā arī pēc ilgāka laika Latvijā MTB sacensībās startējušais Andžs Flaksis ("Holowesko-Citadel") un Emīls Liepiņš ("Rietumu-Delfin").

Dāmu konkurencē svētdien negaidītu uzvaru izcīnīja Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"), kura par tieši 100 sekundēm spēja apsteigt pēdējo gadu neapstrīdamo līderi Leldi Ardavu ("Rietumu-Delfin"). Savukārt trešo vietu izcīnīja igauniete Janelle Uibokanda ("Sportland Bottecchia"/"Peloton").

Šīs Jaunslavietei bija atgriešanās sacensības pēc bērniņa piedzimšanas.

"Pirmo reizi tik ļoti negāja tehnika un arī kājas nebija manējās, kurām šodien bija jāminas," pēc sacensībām atzina Ardava.

Iepriekšējais SEB MTB etaps pirms mēneša risinājās Siguldā paralēli Eiropas čempionātam kalnu riteņbraukšanas maratonā (XCM). Toreiz ātrākais bija igaunis Pēters Prūss, kurš turklāt arī kļuva par Eiropas čempionu, bet dāmām kārtējo reizi triumfēja Ardava.

38,2 kilometrus garajā "Virši-A" distancē, kurā startēja vairāk nekā 1000 dalībnieku, Vietlavā uzvaras laurus plūca Gints Jakovels ("Volkswagen-Veloprofs.lv"), aiz sevis atstājot Reini Marksu ("Sportlife.lv") un Krišjāni Jansonu-Ratnieku ("Gandrs-Merida"), bet kopvērtējumā līdera krekliņu savā īpašumā ieguvis Jakovels.

Tikmēr "Virši-A" distancē sievietēm kārtējo reizi ātrākā bija Lāsma Ozola ("Patria-Bottecchia"), kura ar četrām uzvarām četros posmos ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere

SEB MTB piektais no sezonas septiņiem etapiem 31.jūlijā tiks aizvadīts Kuldīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi